Vladimir Putin: „Trebuie să împiedicăm cu orice preţ revoluţiile colorate pe teritoriul rus”

Vladimir Putin: „Trebuie să împiedicăm cu orice preţ revoluţiile colorate pe teritoriul rus”

Vladimir Putin FOTO AFP

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, joi, că Moscova trebuie să împiedice „cu orice preţ revoluţiile colorate” pe teritoriul rusesc, avertizând deopotrivă asupra imigraţiei ilegale şi a site-urilor extremiste, care recrutează tineri pentru acte teroriste, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest anunţ a fost făcut de liderul de la Kremlin în cadrul unei reuniuni informale a Consiliului de Securitate, care a avut ca temă combaterea extremismului. 
 
Oficialii de la Moscova se tem că şi pe teritoriul rus ar putea avea loc revolte populare, asemănătoare cu cele din fostele republici sovietice.
 
„În lumea modernă, extremismul este folosit ca o armă geopolitică, pentru refacerea anumitor sfere de influenţă. Observăm ce consecinţe au avut revoluţiile colorate. Pentru noi acest lucru este o lecţie şi un avertisment. Ar trebui să facem tot ce este necesar pentru a împiedica ceva similar în Rusia”, a declarat Vladimir Putin.
 
În aceeaşi măsură, preşedintele rus afirmă că Occidentul, în special Statele Unite, încearcă să „ţină sub control” Rusia. De asemenea, în opinia lui Vladimir Putin, Washingtonul este responsabil pentru răsturnarea regimului condus de preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici.
 
Agenţia Reuters scrie că Vladimir Putin se teme că situaţia din Ucraina ar putea încuraja acţiuni de proteste în Rusia, mai ales după ce sancţiunile occidentale încetinesc tot mai mult economia ţării.
 
„Ideologia extremistă ia avânt în sfera virtuală. Trebuie să întărim controlul asupra acestui fenomen”, a mai spus liderul rus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările