Vladimir Putin: Statele Unite au înşelat Rusia „grosolan şi obraznic“ în privinţa Ucrainei

Vladimir Putin: Statele Unite au înşelat Rusia „grosolan şi obraznic“ în privinţa Ucrainei

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei Foto: EPA/EFE

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a declarat într-un interviu difuzat în cadrul documentarului „Ordinea Mondială 2018“ că Statele Unite au înşelat în mod „grosolan şi obraznic“ Rusia în timpul crizei din Ucraina din 2014, relatează pravdareport.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Partenerii americani ne-au cerut să facem tot ce este posibil - şi spun aproape cuvânt cu cuvânt – pentru a-l împiedica pe Ianukovici să recurgă la armată“ împotriva manifestanţilor de la Kiev, a spus liderul de la Kremlin, adăugând că, după numai o zi, Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere, iar americanii au sprijinit „lovitura de stat“.
 
Potrivit lui Putin, modul „grosolan şi obraznic“ în care au acţionat americanii a fost, „probabil, o premieră“.
 
„Ne-au spus: «Haideţi să o facem în acest fel», dar, de fapt, au făcut totul în felul lor şi nici măcar nu s-au deranjat să spună ceva despre asta. Cred că nu ne-am mai confruntat cu aşa ceva înainte“, a afirmat Vladimir Putin în interviul acordat jurnalistului Vladimir Soloviov.
 
Fostul preşedintele al Ucrainei Viktor Ianukovici a fost destituit prin votul parlamentului în timpul mişcării de protest, care cerea relaţii mai strânse cu Occidentul. Rusia a denunţat în mod repetat înlăturarea acestuia de la putere ca pe o lovitură de stat orchestrată de Vest.
 
După înlăturarea lui Ianukovici şi venirea forţelor prooccidentale la putere la Kiev, Rusia a ripostat prin anexarea peninsulei Crimeea, unde se află baza Flotei ruse din Marea Neagră.
citeste totul despre: