Vladimir Putin a participat la slujba de Crăciun în biserica din Sankt-Petersburg unde a fost botezat tatăl său VIDEO

Vladimir Putin a participat la slujba de Crăciun în biserica din Sankt-Petersburg unde a fost botezat tatăl său VIDEO

Vladimir Putin la slujba de Crăciun

Preşedintele rus Vladimir Putin a sărbătorit Crăciunul pe stil vechi, participând la slujba din biserica din Sankt Petersburg unde tatăl său a fost botezat, a anunţat servicul de presă al Kremlinului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu această ocazie, liderul de la Kremlin i-a felicitate pe toţi cetăţenii ruşi şi creştinii ortodocşi cu sărbătoarea Naşterii Domnului."Vă felicit din inimă de sărbătoarea Naşterii Domnului. Această sărbătoare luminoasă dăruieşte milioanelor de credincioşi bucurie şi speranţă, îi apropie de izvoarele duhovniceşte şi tradiţiile strămoşeşti, ne uneşte în jurul valorile eterne creştine, tezaurul nostru istoric şi cultural multisecular", a spus Putin.
 
Preşedintele a menţionat activitatea rodnică a Bisericii Ortodoxe Ruse, a altor confesiuni creştini, care contribuie la susţinerea păcii şi armoniei în Rusia, precum şi la dezvoltarea unui dialog interreligios şi interconfesional.
 
Vladimir Putin  a oferit bisericii Sfinţii Simeon şi Ana din Sankt Petersburg, oraşul său natal, o icoană din secolul al XIX-lea. Televiziunea publică rusă a difuzat câteva imagini ale preşedintelui rus în compania credincioşilor.
 
Televiziunile ruse  au transmis în direct slujba oficiată de patriarhul Kirill la Moscova, în enorma catedrală Hristos Mântuitorul, dărâmată de Stalin şi reconstruită după căderea Uniunii Sovietice. A fost prezent şi premierul Dmitri Medvedev.
 
Vladimir Putin va candida pentru un al patrulea mandat în alegerile prezidenţiale din martie 2018.
 
citeste totul despre: