Vladimir Putin numeşte „monstruoasă” educaţia copiilor din şcolile occidentale despre persoanele transgender: „Este aproape o crimă împotriva umanităţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat joi în termeni duri, la Forumul de discuţii Vladai, cultura de anulare a istoriei a Occidentului şi educaţia din şcoli privind drepturile comunităţii LGBT.

Preşedintele rus a spus la întâlnirea anuală de la Soci a clubului Vladai că este „ un moment monstruos” şi  „aproape o crimă împotriva umanităţii” să-i înveţi pe şcolari despre persoanele transgender sau despre schimbarea genului biologic.

El a spus joi că ideea ca elevii „să afle că un băiat poate deveni fată şi viceversa” este „îngrozitoare”, în timp ce susţinătorii drepturilor comunităţii transgender militează împotriva unor „lucruri fundamentale precum mamă, tată, familie sau diferenţe de gen”.

„Este un moment monstruos când copiii sunt împinşi să creadă din primii ani ani vieţii că un băiat ar putea cu uşurinţă deveni fată şi viceversa. Sunt făcuţi să creadă că au o opţiune, una impusă, pe când părinţii sunt daţi deoparte. Şi aşa un copil  e forţat să ia o decizie care îi poate distruge viaţa”, a spus Putin, citat de Daily Mail.

El a precizat că spunând lucrurilor pe nume este precum o crimă împotriva umanităţii deghizată sub forma progresului.

Putin a interzis anul trecut prin constituţie căsătoria persoanelor de acelaşi sex şi adopţia copiilor de către cuplurile homosexuale.

În 2013, Rusia a adoptat o lege care interzice „propaganda relaţiilor sexuale netradiţionale”.

Preşedintele rus a subliniat că nu are prejudecăţi în privinţa acestor persoane, dar că valorile fluidităţii de gen îmbrăţişate de Occident nu sunt şi cele ale Rusiei.

 O parte a Occidentului crede că „ştergerea agresivă a şiruri de pagini din istorie, inversarea discriminării  asupra majorităţii în interesele minorităţii ...constituie o mişcare către reînnoirea societăţii. Este dreptul lor, dar le cerem să nu se apropie de casa noastră. Noi avem o viziune diferită”, a spus Putin, potrivit Washington Post.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite