Vladimir Putin: Toate marile întreprinderi din Rusia ar trebui să fie pregătite pentru producţia de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele rus Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut întreprinderilor ruseşti, „indiferent de forma de proprietate”, să fie pregătite să să înceapă producţia de echipamente militare în orice moment, informează Interfax.

„Abilitatea economiei noastre de a spori producţia şi serviciile militare la un moment dat este unul dintre cele mai importante aspecte ale securităţii militare“, le-a spus liderul de la Kremlin responsabililor  militari , miercuri, la o întâlnire pe probleme de apărare desfăşurată la Soci.

Cu o zi mai devreme, şeful statului rus a vorbit despre necesitatea de a prinde din urmă şi de a depăşi Occidentul în tehnologie militară. „Armata şi serviciile noastre navale trebuie să aibă echipamentul cel mai bun, mai bune decât echivalentele străine. Dacă vrem să câştigăm, trebuie să fim mai buni“, a subliniat Vladimir Putin.

De asemenea, liderul de la Kremlin a ordonat să fie analizate rezultatele exerciţiilor militare de toamnă „Zapad-2017” şi să se elaboreze „măsuri suplimentare pentru sporirea pregătirii pentru mobilizare”.

De la războiul georgian din 2008, care a fost o operaţiune militară dificilă, armata rusă a trecut la o modernizare extinsă. Echipamentele îmbătrânite sovietice aproape că au dispărut. Există un nou regim de testare. Există noi structuri de comandă. De asemenea, bugetul a crescut exponenţial.

Armata rusă a creat inclusive un departament pentru securitate cibernetică şi a primit anul acesta armament nou, inclusiv zeci de rachete balistice, sute de tancuri şi zeci de nave militare, a anunţat  ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. Este vorba de 41 de rachete balistice intercontinentale, de 170 de avioane militare, de 905 tancuri şi de 17 nave militare. 

Trei regimente ale forţelor nucleare strategice ruse au primit noi rachete intercontinental. Departamentul pentru operaţiuni informaţionale va fi un instrument mult mai eficient decât toate cele utilizate în scopuri propagandistice, potrivit lui Şoigu, citat de Tass. „Propaganda trebuie să fie inteligentă, competentă şi eficientă“, a subliniat acesta.

Viktor Ozerov, şeful Comisiei pentru Apărare şi Securitate din Consiliul Federaţiei, a explicat, conform agenţiei Interfax, că noul departament va contracara atacuri cibernetice, fără a lansa acţiuni ofensive.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite