Vladimir Putin îl îndeamnă pe preşedintele Ucrainei să respecte planul de pace

Vladimir Putin îl îndeamnă pe preşedintele Ucrainei să respecte planul de pace

FOTO AP

Acordurile care ar trebui să pună capăt violenţei din estul Ucrainei, sunt pe cale să fie încălcate, relatează Aljazeera.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut liderului Volodymyr Zelenskyy să accepte condiţiile acordurilor de pace. Astfel, se va putea pune capăt conflictului care durează de peste 5 ani între forţele de la Kiev şi separatiştii susţinuţi de Moscova, a declarat Kremlinul după cum relatează Hotnews.
 
Cei doi lideri au purtat discuţii cu privire la soluţionarea acestui conflict, a relatat Kremlinul care a adăugat că preşedintele rus a subliniat importanţa "implementării complete şi necondiţionate" a acordurilor de pace realizate de către Occident.
 
Acordul din 2015 solicită retragerea armelor grele, refacerea controlului de la Kiev la graniţe, plus o autonomie mai mare pentru regiunile deţinute de separatiştii din Lugansk şi Donetsk. De asemenea se impunea si organizarea alegerilor locale. Germania şi Franţa au contribuit la intermedierea acordurilor de la Minsk, dar rezultatele au întârziat să apară, procesul de pace neavând loc până în prezent. 
 
Seful de cabinet al liderului de la Kiev, Andiy Yermak, a pus la îndoială posibilitatea de a avea loc alegeri locale în estul Ucrainei, mai ales în prezenţa grupărilor de "armate ilegale", fără ca autorităţiile de la Kiev să controleze frontierele de est. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: