Vladimir Putin îi avertizează pe turiştii homosexuali care vor să vină la Jocurile Olimpice Soci 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri într-un interviu acordat BBC că persoanele homosexuale vor fi binevenite la Soci, pentru Jocurile Olimpice, dar a avertizat că nu va fi tolerată răspândirea „propagandei gay”.

De la debutul interviului Putin a vorbit de măsurile de securitate luate pentru aceste jocuri, măsuri care vizează desfăşurare a întrecerii, mai ales în urma atacului de vineri asupra unui restaurant din Daghestan.

„Comunitatea internaţională trebuie să fie unită pentru a putea să lupte cu fenomenul inuman al atacurilor teroriste şi uciderea unor oameni complet nevinovaţi”, a declarat preşedintele rus.

Liderul de la Moscova a punctat şi faptul că Jocurile Olimpice nu sunt un motiv pentru a-şi spori influenţa şi prestigiul, ci o şansă de deschidere a Rusiei după mai bine de 20 de ani de la prăbuşirea regimului sovietic.

„Nu interzicem relaţii sexuale non-tradiţionale (...) Interzicem promovarea homosexualităţii şi pedofilia în rândul minorilor” a declarat Putin. De asemenea, a subliniat că „nimeni nu va fi arestat”.

Persoanele care susţin drepturile homosexualilor din mediile occidentake au cerut boicotarea Jocurilor Olimpice, drept măsură de protest faţă de legislaţia din Rusia.

Normele ruseşti susţin că indivizii sau organizaţiile care promovează homosexualitatea în rândul minorilor trebuie pedepsiţi: 4.000 de ruble indivizii, 1 milion de ruble organizaţiile.

Până în acest moment majoritatea liderilor occidentali au anunţat că nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Soci

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite