Vladimir Putin şi Donald Trump au purtat o discuţie telefonică cu privire la criza nucleară din Peninsula Coreeană

Vladimir Putin şi Donald Trump au purtat o discuţie telefonică cu privire la criza nucleară din Peninsula Coreeană

Relaţiile dintre cele două state sunt tensionate chair dacă cei doi lideri se respectă reciproc/ Foto: EPA

Preşedintele Rusiei şi cel al Statelor Unite, Vladimir Putin şi Donald Trump, au purtat o discuţie telefonică în care au discutat mai multe subiecte, în special pe tema crizei nord-coreene, a anunţat biroul de presă al Kremlinului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„La iniţiativa Statelor Unite, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi cel al Statelor Unite, Donald Trump au purtat o convorbire telefonică. Problemele acute în relaţiile bilaterale, precum şi situaţiile din zonele de conflict au fost discutate, cu accentul pe rezolvarea crizei nucleare din Peninsula Coreeană”, se afirmă în comunicatul de presă al Kremlinului.

Cele două părţi au căzut de acord să menţină deschisă această linie de comunicare, a subliniat biroul de presă al liderului rus.

Comunicatul Kremlinului vine la doar câteva ore după ce liderul rus l-a lăudat pe preşedintele american pentru realizările sale şi a negat categoric orice implicare a Rusiei în alegerile din noiembrie 2016, susţinând că sunt doar o invenţie a comunităţii de informaţii din Statele Unite.

Conform mass mediei din Statele Unite, Donald Trump a folosit prilejul acestei convorbiri pentru a-i mulţumi preşedintelui Putin pentru faptul „de a fi recunoscut evoluţia economică foarte bună a Statelor Unite în cadrul conferinţei sale de presă anuale”.

Un oficial al administraţiei Trump a afirmat că această convorbire a durat 10 minute, iar consilierul principal pe probleme de securitate, H. R. McMaster, nu a participat la discuţia cu preşedintele rus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările