Vladimir Putin a botezat o unitate a armatei ruse cu numele Transilvania. Alte batalioane, numite după oraşe din Polonia, Ucraina, Belarus sau Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tancuri ale armatei ruse FOTO The National Interest
Tancuri ale armatei ruse FOTO The National Interest

Autorităţile din Rusia au făcut publice luni, 2 iulie, mai multe decrete semnate de preşedintele Vladimir Putin care vizează redenumirea unor unităţi ale armatei ruse cu numele unor regiuni sau oraşe din România, Ucraina, Belarus, Polonia sau Germania.

Decretele au fost semnate de preşedintele rus pe data de 30 iunie, şi au fost făcute publice în cursul zilei de luni, 2 iulie. Obiceiul botezării unor unităţi ale armatei ruse cu nume onorifice datează din perioadă dictatorului Iosif Stalin, notează Radio Europa Liberă, care adaugă că gestul preşedintelui rus ar putea fi considerat provocator de către ţările vecine vizate în documente.

În motivarea decretelor prospăt semnate, oficialii ruşi arată că noile denumiri au scopul de „a conserva tradiţia militară şi istorică glorioasă, precum şi să întărească loialitatea militarilor ruşi faţă de ţara natală".

Potrivit documentelor, de exemplu, Regimentul 6 de Tancuri al Armatei Ruse se va numi de acum înainte "Regimentul Lvov". Un alt batalion de tancuri a primit numele Zhytomyr, cu referinţă la alt oraş din Ucraina. În 1944, dictatorul Iosif Stalin a numit, la rândul lui, o brigadă de tancuri cu numele Zhytomyr, pentru rolul jucat de militarii ruşi ai respectivei unităţi pe parcursul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Majoritatea unităţilor militare proaspăt botezate de preşedintele rus vor purta de-acum înainte numele unor oraşe din Ucraina. Pe de altă parte, există regimente ale armatei ruse care au primit numele Varşovia (Polonia), Berlin (Germania), Slonin (Belarus), precum şi Transilvania (România). 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite