Vladimir Putin, acuzaţii delirante: UE şi-a pierdut complet suveranitatea. Dansează după muzica altcuiva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a lansat o serie de critici la adresa statelor occidentale pentru măsurile implementate de la izbucnirea războiului în Ucraina. Acesta susţine că Occidentul tratează restul lumii ca „propria curte” şi încearcă să izoleze sau să elimine statele „greşite” pe cale le tratează drept „colonii” sau state „de mână a doua”.

„Aceasta este natura actualul val de rusofobie din Vest, precum şi a sancţiunilor regulate împotriva Rusiei”, a declarat Vladimir Putin într-un discurs susţinut vineri la Forumul Economic de la St. Petersburg.

Liderul de la Kremlin a catalogat sancţiunile internaţionale impuse Rusiei drept „nesăbuite şi nebuneşti” şi care încearcă să „distrugă economia rusească cu forţa”. Totuşi, el a precizat că sancţiunile sunt „o sabie cu două tăişuri” şi că statele occidentale iau în considerare să le impună „oricărui stat care cade în dizgraţie”.

„Vedem o agravare a problemelor sociale şi economice în Europa. În Statele Unite, vedem o creştere a preţurilor bunurilor, alimentelor şi electricităţii, precum şi a carburantului. Standardul de viaţă al europenilor scade, iar companiile pierd din competivitate”, a continuat Vladimir Putin, scrie BBC.

Preşedintele Rusiei susţine că sancţiunile vor avea consecinţe pe termen lung de-a lungul Europei şi a avertizat cu privire la un declin economiei europene.

În plus, a acuzat Uniunea Europeană „că şi-a pierdut complet suveranitatea” şi „dansează după muzica altcuiva” în timp ce „acceptă toate deciziile care le sunt dictate şi care le afectează” populaţia, mediul de afaceri şi economia.

Criza alimentară globală „nu a apărut astăzi”

Putin a vorbit şi despre criza alimentară globală şi a afirmat că problema „nu a apărut astăzi” şi a acuzat ţările europene că dau vina pe altcineva. „Rusia nu este cu certitudine de blamat chiar dacă statele occidentale încearcă să arunce vina pe noi privind tot ce se întâmplă în economia globală”, a completat Putin.

Rusia îşi „va extinde” angajamentele „cu oricine este interesat” în ciuda dorinţei Occidentului „de a alege o cale către autoizolare”, a mai spus Putin care a precizat că există numeroase state care vor să colaboreze cu Rusia dar nu le va numi.

De asemenea, Putin a reamintit că decizia de a porni „operaţiunea militară specială” a fost dificilă, dar a fost necesară, iar acum, trupele ruseşti apără locuitorii din Donbas. El a dat asigurări că toate obiectivele vor fi îndeplinite chiar dacă „Occidentul continuă să alimenteze Ucraina cu armament”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite