Vladimir Putin este acuzat că nu şi-a scris teza de doctorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica unui academician rus susţine că Vladimir Putin nu a avut nicio contribuţie la redactarea tezei sale de doctorat, lucrarea fiind scrisă integral de către tatăl ei în schimbul păstrării postului de rector al Universităţii de Mine din Sankt Petersburg şi unor beneficii ulterioare.

Stabilită în Polonia după ce a fugit din Rusia, Olga Litvinenko face noi dezvăluiri despre redactarea tezei de doctorat a preşedintelui rus Vladimir Putin.

Potrivit ei, teza, intitulată „Planificarea strategică a reînnoirii bazei de minerale şi materiale brute a regiunii, în condiţiile formării relaţiilor de piaţă“, a fost scrisă integral de către tatăl ei, Vladimir Litvinenko.

Ea spune că teza lui Putin a fost redactată în mare parte în vara anului 1997, în casa de vacanţă a familiei sale.

„Putin nu a vizitat niciodată casa noastră de vacanţă, nu s-a consultat niciodată cu tatăl meu în legătură cu teza sa. Lucrarea a fost scrisă în totalitate de către tatăl meu“, a declarat ea pentru Radio Free Europe / Radio Liberty.

Putin a obţinut doctoratul în economie în 1997, iar conducătorul său ştiinţific a fost Vladimir Litvinenko, la acea vreme rectorul Universităţii de Mine din Sankt Petersburg.

Litvinenko, în vârstă de 62 de ani, şi-a păstrat postul până acum şi chiar a condus primele două campanii prezidenţiale ale lui Putin. În paralel, a devenit un prosper om de afaceri, fiind considerat în prezent „cel mai bogat rector din Rusia“. Fiica sa a fugit din Rusia şi l-a dat în judecată, acuzându-l de răpirea propriei nepoate.

Anterior, presa a scris că teza de doctorat a lui Vladimir Putin este un plagiat.

Întrebat în legătură cu declaraţiile Olgăi Litvinenko, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că „nu sunt adevărate“.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite