Vladimir Putin, acuzat că ar fi deturnat 20 de miliarde de euro, bani destinaţi finanţării Jocurilor Olimpice din 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin FOTO Reuters
Vladimir Putin FOTO Reuters

Aproximativ 23 de miliarde de euro destinate să finanţeze Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci au fost deturnate de preşedintele rus, Vladimir Putin şi oameni de afaceri, a denunţat joi liderul opoziţiei, Boris Nemţov.

„Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci s-au transformat într-o mare escrocherie“, scrie Boris Nemţov într-un raport redactat împreună cu Leonid Martiniuk, membru al mişcării de opoziţie Solidaritatea, citat de France Presse. Cei doi sunt de părere că între 19 şi 23 de miliarde de euro din cele 50 de miliarde de euro prevăzute pentru JO au dispărut.

„Jocurile Olimpice sunt un proiect personal pentru Putin şi este clar că persoanele care au furat banii sunt apropiaţii aceluiaşi Putin“, scriu Nemţov şi Martiniuk în documentul citat.

Construirea numeroaselor instalaţii şi complexe sportive a fost încredinţată unor firme care aparţin apropiaţilor lui Putin, subliniază raportul întocmit la finalul unei anchete care a durat şase luni.

Fost vicepremier în timpul lui Boris Elţîn, Boris Nemţov a publicat şi alte rapoarte care urmăresc să denunţe corupţia şi cheltuielile extravagante ale lui Putin.

Publicarea acestui raport a intervenit în aceeaşi zi în care preşedintele Vladimir Putin a prezentat torţa olimpică.

Nici Kremlinul, nici guvernul rus nu au dorit să facă vreun comentariu în legătură cu acuzaţiile formulate de liderii opoziţiei.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci se vor desfăşura în perioada 7-23 februarie 2014.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite