UPDATE Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la ONU, a murit subit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitali Ciurkin Foto: Russia Today
Vitali Ciurkin Foto: Russia Today

Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat luni după-amiază moartea subită a ambasadorului rus pe lângă Naţiunile Unite, Vitali Ciurkin. Diplomatul rus a încetat din viaţă la New York cu doar o zi înainte să împlinească 65 de ani, relatează Russia Today.

Ministerul nu a oferit detalii despre circumstanţele decesului, notează Reuters.

Publicaţia „New York Post“ relatează însă, citând surse sub protecţia anonimatului, că Vitali Ciurkin a fost adus de urgenţă luni dimineaţa la un spital din Manhattan, din cauza unor probleme cardiace.

Ambasadorul se afla la sediul misiunii diplomatice a Rusiei când i s-a făcut rău, în jurul orei locale 09.30, adaugă publicaţia anterior menţionată.

La sosirea echipajului de salvare, diplomatul era inconştient şi i s-au făcut manevre de resuscitare. 

Când a ajuns la spital, starea sa era foarte gravă, iar medicii nu i-au putut salva viaţa.

Anunţul privind decesul lui Ciurkin, „în cursul dimineţii“, care a fost făcut în timpul unei şedinţe la cartierul general al ONU, a fost un şoc pentru cei prezenţi la reuniune, scrie Russia Today.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul misiunii permanente a Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin era ambasador în cadrul forului de la New York din 2006.

Anterior, el a fost şeful misiunilor diplomatice ale Rusiei în Canada şi Belgia, precum şi trimisul special al Moscovei pe lângă NATO şi Uniunea Europeană.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite