Viitorul costum al soldatului rus, desprins parcă din Star Wars VIDEO

Viitorul costum al soldatului rus, desprins parcă din Star Wars VIDEO

Costumul viitorului pentru soldatul rus

Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie din Moscova a dezvăluit prototipul noii generaţii de echipamente de luptă pentru soldaţii ruşi. Acest costum impresionant, care aminteşte de costumele din Star Wars, vor putea fi folosite într-un viitor nu prea îndepărtat de armata rusă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dezvoltat de Institutul de Cercetare Ştiinţifică, prototipul noului echipament de luptă a fost prezentat la 29 iunie la expoziţia dedicată deschiderii centrului de prototipuri din cadrul Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie.
 
Costumul, cu protecţie sporită, dispune de o cască ce acoperă complet faţa soldatului şi un exoschelet care îmbunătăţeşte performanţa şi rezistenţa în timpul luptei.
 
Armata rusă îşi continuă procesul de modernizare, a anunţat ministrul rus al Apărării, Serghei Soigu, citat de ABC News. Forţele aeriene vor primi 170 de noi avioane, armata va primi 905 tancuri şi alte vehicule blindate, iar marina va primi 17 noi vase, în acest an.
 
Totodată, trei regimente ale forţelor nucleare strategice ale Rusiei vor primi noi rachete balistice intercontinentale, a declarat Şoigu, adăugând că armata dispune acum şi de 2.000 de drone, faţă de numai 180 în 2011. 
 
 
În plus, Rusia a desfăşurat recent radare de avertizare timpurie cu rază lungă de acţiune, pentru a supraveghea spaţiul său aerian, pe toată lungimea graniţelor ţării, adaugă ABC News. Moscova va consolida capacităţile Forţelor de operaţiuni speciale pentru ca acestea să fie pregătite să asigure securitatea Federaţiei Ruse şi a aliaţilor ei şi înfiinţează o unităte specială însărcinată cu războiul informaţional. 
 
Şi când te gândeşti că până în 2014 soldaţii ruşi nu aveau nici şosete în picioare. 
 
Încă din secolul XVI, soldaţii ruşi foloseau bucăţi de pânză în care îşi înfăşura laba piciorului înainte de a se încălţa cu bocancii greoi şi fără şireturi, pentru a preveni formarea băşicilor. 
 
Denumite „portianki“, aceste cârpe fac parte din echipamentul standard al soldaţilor ruşi încă de când ţarul Petru cel Mare a dat acest ordin, după exemplul armatei olandeze. Ele au fost folosite în timpul „Războiului de şapte ani“, războaielor napoleoniene, războiulului din Crimeea şi în timpul cele două Războaie Mondiale – adică în toate războaiele în care armata rusă a luptat încă din secolul al XVII-lea. 
 
Bucăţile de pânză - întâlnite peste tot înainte de revoluţia industrială - au fost destul de practice: mult mai ieftine decât şosetele, mai repede şi mai uşor de spălat, de uscat şi de reparat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările