VIDEO „Vostok-2018“, prilej de trufie pentru Putin: Mesajul preşedintele rus pentru inamici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin susţinând un discurs în cadrul exerciţiului militar Vostok-2018 FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin susţinând un discurs în cadrul exerciţiului militar Vostok-2018 FOTO EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat în marja desfăşurării „Vostok-2018“ („Est-2018“), cel mai mare exerciţiu militar organizat vreodată în Rusia, că ţara sa „va continua să-şi întărească armata“.

Rusia „va continua să-şi întărească armata“, a spus liderul de la Kremlin joi, când a asistat la manevre desfăşurate în cadrul „Vostok-2018“, transmite postul RT.

Putin a urmărit o paradă trueplor ruseşti şi chineze, care participă la rândul lor la „Vostok-2018“.

La aproape 27 de ani de la destrămarea Uniunii Sovietice şi încheierea Războiului Rece, Rusia are parte de cel mai mare exerciţiu militar organizat vreodată pe teritoriul său.

Desfăşurat în Districtul Militar Central şi Districtul Militar Estic al Rusiei, „Vostok-2018“ reuneşte aproape 300.000 de soldaţi, 36.000 de vehicule militare, 1.000 de  aparate de zbor (avioane, elicoptere, drone etc.) şi 80 de nave.

Aceste manevre intervin într-un context de foarte tensionat între Rusia şi Occident, un context marcat de conflictul armat din Ucraina, războiul din Siria, numeroase acuzaţii de amestec în politica internă şi afacerea Skripal, fostul agent GRU şi colaborator MI5 otrăvit cu un agent neurotoxic pe teritoriul britanic.

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord a denunţat într-un comunicat „Vostok-2018“, apreciind că acest exerciţiu militar  „demonstrează că Rusia se concentrează pe exersarea unui conflict la scară largă“.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite