VIDEO Vladimir Putin, pe motocicletă cu „lupii nopţii“,  în Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul de la Kremlin a vizitat sâmbătă Crimeea, unde a participat la un festival al motocicliştilor din Sevastopol. Putin a venit la întâlnire pe o motocicletă cu ataş produsă de fabricantul rus Ural şi însoţit de autorităţile din Crimeea, între ei şi liderul peninsulei, Serghei Aksionov, care era aşezat în ataşul motocicletei pilotate de Putin.

Liderul de la Kremlin mai participase la festivalul motocicliştilor din Crimeea în 2010, cu patru ani înaintea anexării provinciei ucrainene de către Rusia. 

Ucraina şi-a exprimat duminică "protestul energic" faţă de vizita preşedintelui rus Vladimir Putin în peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014 şi pe care Kievul o consideră teritoriu "ocupat temporar".

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de MAE de la Kiev, vizita lui Putin, survenită sâmbătă, constituie "o violare brutală a suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale" a Ucrainei.

"Intenţiile părţii ruse şi ale presei din această ţară de a prezenta aceste 'vizite' drept vizite 'obişnuite' ale funcţionarilor ruşi în interiorul ţării sunt lamentabile", se mai menţionează în comunicat.

Crimeea este "parte inalienabilă" a teritoriului ucrainean şi nicio călătorie a niciunui funcţionar rus nu va putea schimba acest statut şi demonstrează doar "ignorarea normelor dreptului internaţional" de către Federaţia Rusă, potrivit sursei citate.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite