VIDEO Viitoarea generaţie de „omuleţi verzi“, pregătită ca pe vremea sovieticilor în tabere militare din estul Ucrainei

VIDEO Viitoarea generaţie de „omuleţi verzi“, pregătită ca pe vremea sovieticilor în tabere militare din estul Ucrainei

Doi copii implicaţi într-o simulare de luptă FOTO Captura YouTube

Separatiştii proruşi din Lugansk, o regiune din estul Ucrainei, pregătesc de pe acum viitoarea generaţie de „omuleţi verzi“. Băieţi şi fete deopotrivă învaţă de la vârste fragede să-şi „apere patria“ în tabere special concepute în acest sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

Separatişii proruşi din Lugansk au proclamat acum trei ani o republică a lor şi intenţionează să o menţină independentă de Ucraina. Pentru a-şi atinge scopul, au nevoie de urmaşi care să le continue acţiunile subversive, susţinute de altfel de Rusia şi condamnate de Occident. Iar aceşti urmaşi sunt pregătiţi de pe acum, în tabere de vară puternic militarizate, exact ca pe vremea Uniunii Sovietice.

Copiii, băieţi şi fete deopotrivă, sunt învăţaţi să mânuiască arme şi să lupte. O atenţie sporită este acordată şi instrucţiei ideologice.

„Consider că fiecare persoană trebuie să-şi apere patria şi trebuie să te pregăteşti ca să o faci destoinic. Îmi place aici. Pe de o parte ne relaxăm, iar pe de altă parte ne antrenăm şi facem pregătire tactică“, spune un băieţel de numai 12 ani în filmuleţul de mai jos.

Aproximativ zece mii de persoane au fost ucise în cei trei ani de lupte din estul Ucrainei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările