VIDEO O ursoaică şi puiul ei, împuşcaţi după ce s-au urcat pe un submarin nuclear. „Întreaga esenţă a Rusiei într-o singură filmare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii forţelor navale ale Rusiei au apărat decizia de a împuşca o ursoaică şi puiul ei după ce animalele s-au urcat pe un submarin nuclear în provincia Kamceatka. Răspunsul oficial vine după ce înregistrarea execuţiei a stârnit critici pe reţelele de socializare.

Marina rusă a transmis că nu exista niciodată altă opţiune de rezolvare a situaţiei după ce animalele s-au urcat pe submarinul acostat în baza Vilyuchinsk din provincia Kamceatka. 

Sute de utilizatori ai reţelelor de socializare au acuzat forţele navale că au fost multe prea crude după ce înregistrarea video a execuţiei a apărut online. „Animale!”, a spus simplu un utilizator, în timp ce un altul a comentat: „Întreaga esenţa a Rusiei într-o singură filmare”. 

Este neclar când a avut loc incidentul, dar înregistrarea a apărut pe 8 noiembrie pe reţelele de socializare. În înregistrare, unul dintre urşi poate fi văzut cum cade în apă după ce este lovit de un glonţ.

„Nu există altă variantă”, se aude o voce din spatele camerei. „Dacă îi alergi şi încerci să-i zgorneşti, ajung apoi în sate. Aşa te lupţi cu urşii în Kamceatka”.

Nu se ştie ce căutau urşii pe suprafaţa submarinului nuclear. Peninsula Kamceatka găzduieşte zeci de mii de urşi care ajung tot mai des şi într-un număr tot mai mare în zone populate. Peste 50 de urşi agresivi au fost ucişi de vânătorii locali în cursul anului 2020, notează Moscow Times.

Ecologiştii spun că schimbările climatice pot fi considerate o posibilă cauză a acestor apariţii tot mai dese ale urşilor, gheaţa tot mai subţire de pe coastă forţând animalele să caute mâncare mai departe de coastă, notează BBC.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite