VIDEO Urs polar găsit complet epuizat la 700 de kilometri de habitatul său

VIDEO Urs polar găsit complet epuizat la 700 de kilometri de habitatul său

FOTO The Independent / AP

Locuitorii unui sat din Peninsula Kamceatka, în nord-estul Rusiei, au văzut un urs polar epuizat, plimbându-se pe străzi în căutare de mâncare, la sute de kilometri distanţă de habitatul său obişnuit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Animalul a călătorit peste 700 de kilometri în căutare de hrană, fiind văzut slăbit şi complet epuizat într-un sat, scrie The Guardian, citat de digi24.ro.

Potrivit unor activişti de mediu, este posibil ca ursul să îşi fi pierdut simţul de orientare după ce ar fi rămas blocat pe o bucată plutitoare de gheaţă.

„Din cauza schimbărilor climatice, zona Arctică se încălzeşte, iar mediul în care urşii pot să vâneze se restrânge tot mai mult. Gheaţa se retrage şi urşii polari sunt nevoiţi să caute noi modalităţi de supravieţuire. Iar cea mai uşoară este de a coborî în zonele populate de oameni“, spune Vladimir Ciuprov, reprezentant al Greenpeace.

În imagini apărute pe reţelele de socializare animalul apare plimbându-se printre oameni. Localnicii l-au hrănit cu peşte, în pofida riscului de a fi atacaţi în orice clipă.

Autorităţile vor acum să îl sedeze şi să îl transporte cu elicopterul înapoi în Ciukotka, în habitatul său natural.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: