VIDEO Secretele armei cu care sunt echipaţi lunetiştii care asigură securitatea liderului de la Kremlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lunetişti la Kremlin
Lunetişti la Kremlin

Serviciul Federal de Protecţie (FSO), care asigură securitatea preşedintelui rus, este acum echipat cu puşti cu lunetă ORSIS T-5000. Judecând după caracteristicile sale, inclusiv acurateţea şi cadenţa focului, această armă depăşeşte toate celelalte modele ruseşti, ceea ce justifică alegerea ei, scrie revista Forbes.

Puşca cu lunetă Orsis T-5000, pe care Serviciul de Protecţie Federal (FSO) a ales-o să-i echipeze pe agenţii săi, este arma de acest tip cea mai perfectă făcută vreodată de armurierii ruşi, notează revista americană.

Secretul pentru precizia ORSIS T-5000 este ţeva din oţel inoxidabil fabricat folosind o tehnologie specuială.  Este cea mai scumpă şi laborioasă tehnologie, dar este justificată atunci când vine vorba de sisteme de arme de înaltă precizie.

Restul armei ORSIS T-5000 este fabricat din aluminiu, care nu numai că reduce greutatea puştii, dar face posibilă şi fixarea fermă a vizorului şi a altor echipamente. Stratul de susţinere este realizat din cauciuc special, cu reglare pe înălţime, în funcţie de constituţia lunetistului.

Puşca este concepută pentru a trage cu cinci tipuri de cartuşe dintre care cel mai puternic este 338 Lapua Magnum. Glonţul de 16,2 grame plecă din ţeavăcu o viteză de 900 de metri pe secundă. Aceste muniţii pot fi folosite pentru a trage de la o distanţă de 2,5 kilometri sau mai mult. De aceea arma ORSIS T-5000, cu lungimeaa de 70 cm , este echipată cu o frână, pentru a compensa reculul.

Dar puşca este capabilă să tragă şi cu alte calibre. În aceleaşi condiţii de teren, cu schimbarea trunchiului şi cu unele mişcări, este posibil, ca în 20 de minute, să se reconstituie arma pentru un alt tip de muniţie în funcţie de sarcina care trebuie exercitată.

Astfel, ORSIS T-5000 este o puşcă modernă pentru lunetişti care depăşeşte toate modelele ruseşti anterioare. Înarmat cu aceste puşti şi alte arme, agenţii FSO îl pot proteja mai bine preşedinte şi alţi înalţi oficiali de stat.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite