VIDEO Scutul rusesc care dă halucinaţii, în acţiune. Un sistem similar, amplasat şi pe navele de luptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scut capabil să „orbească inamicul, să îl dezorienteze şi să îi provoace halucinaţii“ a fost dezvăluit de Ministerul rus al Apărării. Această armă de interferenţă optică vizuală, precum şi vehiculele de deminare şi blindate au fost prezentate în acţiune în timpul exerciţiilor militare.

Ministerul rus al Apărării a postat pe pagina sa oficială de YouTube un videoclip de la exerciţiile militare în care a fost folosit un scut care provoacă „halucinaţii".

În filmul realizat pe terenul de antrenament de la Mulino, din apropierea oraşului Nijni Novgorod, un grup al unor forţe speciale acţionează într-o clădire în care se află un inamic fictiv. Un soldat deschide calea purtând un scut cu lumini intermitente puternice.

Intervalele dintre fascicolele de lumină sunt calculate cu atenţie pentru a orbi inamicul, a-l dezorienta şi a-i poate provoca halucinaţii ", scrie publicaţia Rossiiskaia Gazeta.

În plus, în filmuţelul prezentat de ministerul rus al Apărării mai pot fi văzute alte câteva arme noi, cum ar fi vehiculul de deminare UR-77 şi IMR-3M, transportoarele blindate Typhoon-K şi BTR-82A, precum şi peste 30 de vehicule speciale de luptă.

Un sistem de interferenţe optice similar, dar mai mare, denumit Filin 5P-42, este amplasat în prezent pe mai multe nave de război ale Marinei ruse. În luna martie, un reprezentant al companiei care a creat Filin 5P-42, a declarat pentru Sputnik că inginerii continuă să lucreze la sistem, îmbunătăţindu-i caracteristicile, greutatea şi dimensiunea, precum şi consumul de energie.

Sistemul de interferenţă vizuală Filin 5P-42 a fost testat mai întâi pe nave la Sankt Petersburg. Fregata rusă amiralul Gorcikov, echipată cu sistemul în cauză, a trecut, luna trecută, în cadrul unui exerciţiu, pe lângă singura bază aeriană din Scoţia. Armata britanică a trimis distrugătorul Defender pentru a monitoriza fregata rusă, care se îndrepta spre Marea Mediterană.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite