VIDEO Ruşii au testat noua armă de asalt cu care va fi echipat „Ratnik“, soldatul viitorului

VIDEO Ruşii au testat noua armă de asalt cu care va fi echipat „Ratnik“, soldatul viitorului

Puşca de asalt de nouă generaţie AK-12 a fost testată la rezistenţă în condiţiile de foc continuu. Imaginile video ale testelor a fost publicată pe site-ul oficial al „concernului Kalaşnikov”.

În timpul testărilor un angajat al companiei a tras continuu din puşcă, câte 10 gloanţe pe secundă, golind magaziile una după alta. După ce a tras 480 de gloanţe, a menţionat că arma miroase a plastic şi emană fum. Ţeava puştii s-a spart după ce a tras a 680-a oară.
 
“Vergeaua şi căptuşeala tubului de gaz cu apărătoarea mâinii ardeau cu o flacără deschisă, în acelaşi timp, capacul cutiei, recuperatorul, portînchizătorul cu pistonul de gaze, au rămas intacte”, spune cel care a testat-o.
 
În cadrul testărilor arma a depăşit de trei ori normele stabilite de Ministerului Apărării al Rusiei, notează sputnik. AK-12 a reuşit să depăşească AK-74M la rezultatele unui test similar cu aproximativ 100 trageri. 
 
Ministerul Apărării a primit în dotare armele AK-12 şi AK-15, dezvoltate de concernul “Kalaşnikov” pentru echiparea soldatului viitorului “Ratnik”. La sfârşitul anului trecut, prima tranşă a fost livrată ministerului. Potrivit, directorului general al concernului, Vladimir Dmitriev, concernul Kalaşnikov a elaborat şi o versiune civilă a armei AK-12, care poartă denumirea de AK TR3.

Pentru automat a fost conceput un nouă magazie, care poate fi utilizată şi în calitate de pat al armei. AK-12 are o ergonomie îmbunătăţită, comparativ cu modelele anterioare – AK-74M şi AKM.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: