VIDEO Ruşii au testat noua armă de asalt cu care va fi echipat „Ratnik“, soldatul viitorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arma ak-12

Puşca de asalt de nouă generaţie AK-12 a fost testată la rezistenţă în condiţiile de foc continuu. Imaginile video ale testelor a fost publicată pe site-ul oficial al „concernului Kalaşnikov”.

În timpul testărilor un angajat al companiei a tras continuu din puşcă, câte 10 gloanţe pe secundă, golind magaziile una după alta. După ce a tras 480 de gloanţe, a menţionat că arma miroase a plastic şi emană fum. Ţeava puştii s-a spart după ce a tras a 680-a oară.

“Vergeaua şi căptuşeala tubului de gaz cu apărătoarea mâinii ardeau cu o flacără deschisă, în acelaşi timp, capacul cutiei, recuperatorul, portînchizătorul cu pistonul de gaze, au rămas intacte”, spune cel care a testat-o.

În cadrul testărilor arma a depăşit de trei ori normele stabilite de Ministerului Apărării al Rusiei, notează sputnik. AK-12 a reuşit să depăşească AK-74M la rezultatele unui test similar cu aproximativ 100 trageri. 

Ministerul Apărării a primit în dotare armele AK-12 şi AK-15, dezvoltate de concernul “Kalaşnikov” pentru echiparea soldatului viitorului “Ratnik”. La sfârşitul anului trecut, prima tranşă a fost livrată ministerului. Potrivit, directorului general al concernului, Vladimir Dmitriev, concernul Kalaşnikov a elaborat şi o versiune civilă a armei AK-12, care poartă denumirea de AK TR3.

soldatul viitorului ratnik

Pentru automat a fost conceput un nouă magazie, care poate fi utilizată şi în calitate de pat al armei. AK-12 are o ergonomie îmbunătăţită, comparativ cu modelele anterioare – AK-74M şi AKM.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite