VIDEO Rusia a testat două rachete balistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a testat sâmbătă două rachete balistice - Sineva şi Bulava -, lansate de pe două submarine aflate în prezent în Oceanul Arctic şi Marea Barents, relatează Reuters.

Racheta intercontinentală Sineva, cu combustibil lichid, a fost lansată de pe submarinul „Tula“, a anunţat Ministerul rus al Apărării, preluat de agenţia de presă Reuters.

Bulava, cea mai nouă rachetă cu combustibil solid din dotarea armatei ruse, a fost lansată de pe submarinul „Iuri Dolgoruki“.

Rachetele şi-au atins ţintele de la sol aflate în poligoane din regiunea Arhangelsk şi Peninsula Kamceatka, notează Ministerul rus al Apărării.

„Testele au confirmat caracteristicile tehnice specifice ale rachetelor balistice submarine şi eficienţa tuturor sistemelor de rachete navale“, a susţinut sursa citată.

Cele două teste au loc la scurt timp de la lansarea unei rachete balistice americane.

Deşi secretarul american al Apărării a declarat că testul respectiv reprezintă un avertisment adresat Chinei, puterea de la Moscova l-a criticat dur.

Vineri, preşedintele rus Vladimir Putin şi-a reunit Consiliul de Securitate şi a cerut Ministerului Apărării şi altor agenţii guvernamentale să analizeze acţiunile SUA.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite