VIDEO Rusia va testa o armă nucleară supersonică, de neoprit, care ar putea distruge un oraş în câteva minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captura Youtube
FOTO Captura Youtube

Rusia se pregăteşte să testeze o nouă armă nucleară care ajunge la o viteză de aproape 10.000 de kilometri pe oră şi nu poate fi oprită, potrivit TASS.

Racheta are capacitatea de a omorî milioane de oameni şi, luna trecută, un canal TV rus de stat a identificat mai multe oraşe americane care ar putea fi rase de pe faţa pământului dacă ar izbucni un război.

O mare secretomanie a învăluit testele şi designul rachetei Zircon, despre care Putin spune că nu este egalată de nicio altă rachetă occidentală.

Ieri, agenţia de ştiri TASS a transmis: „Testele de a lansa o rachetă (Zircon) de pe un vas naval sunt plănuite a începe la sfârşitul anului. Fregata din clasa Amiral Gorşko, cunoscută şi ca Proiectul 22350, din Flota Nordică va fi folosită.” 

Ministerul rus al Apărării nu a confirmat oficial informaţiile TASS.

Racheta Zircon ar fi fost testată de cel puţin cinci ori în locuri situate pe uscat şi în iunie 2017, racheta ar fi atins de opt ori viteza sunetului. TASS a precizat că testele pe apă vor începe spre sfârşitul acestui an. 

Racheta supersonică de croazieră Zircon este creată pentru a fi folosită împotriva navelor sau ţintelor de pe uscat şi va intra în producţie în 2021, începând serviciul anul ce urmează.

Luna trecută, Dmitri Kiseliov, prezentatorul principalului talk-show TV din Rusia, a arătat pe un ecran o hartă a SUA, identificând ţinte despre care a spus că ar putea fi atacate de Rusia în eventualitatea unui război nuclear.

Kiseliov, văzut ca un propagandist de top al lui Putin, a precizat că racheta Zircon ar putea lovi ţintele în mai puţin de cinci minute.

Săptămâna trecută, Putin a avertizat asupra faptului că Occidentul încearcă să fure secrete legate de Zircon şi alte arme avansate ale Rusiei, precum Avangard.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite