VIDEO Rusia îşi îmbogăţeşte Flota Baltică cu şase nave de luptă de ultimă generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parada Flotei baltice ruse 28 iulie 2019 FOTO EPA-EFE
Parada Flotei baltice ruse 28 iulie 2019 FOTO EPA-EFE

Şeful Marinei ruse a anunţat că Flota Baltică va fi îmbogăţită cu şase nave de război de ultimă generaţie dotate cu rachete de croazieră Kalibr.

Şeful Marinei militare ruse a transmis cu ocazia aniversării Flotei Baltice că aceasta va fi consolidată cu şase corvete Karakurt ale proiectului 22800, patru din ele fiind echipate cu sisteme antiaeriene Panţîr-M care vor permite doborârea ţintelor aeriene pe o rază de 20 de kilometri.

”4 dintre ele vor fi doate cu versiunea navală a sistemului Panţîr. Corveta Odintsovo va fi prima pe care va fi testat sistemul Panţîr”, a transmis Nikolia Yevmenov.

Corvetele din cadrul proiectului 22800 sunt echipate cu sisteme portabile de apărare antiaeriană şi pot fi utilizate de sine stătător sau ca parte a unui grup naval. 

Corvetele din cadrul proiectului 22800 au circa 67 de metri lungime, o lăţime de 11 metri şi o putere de încărcare de 860 de tone. 

Anunţul Rusiei vine în contextul exerciţiilor NATO Defender-Europe 20 planificate să aibă loc luna aceasta în Germania, Polonia şi statele baltice, fiind amânate însă din cauza pandemiei şi reprogramate în iunie.

La începutul lunii, Flota Baltică a Rusiei a efectuat exerciţii militare în care a testat inclusiv apărarea anti-submarine. Seria de exerciţii navale Ocean Shield de vara trecută din Marea Baltică a implicat peste 10.500 de militari şi zeci de nave de lupte. Ministerul Apărării Sergei Shoigu anunţa atunci că aceste manevre militare vor fi repetate în mod regulat.

„Una din principalele misiuni ale Flotei Baltice este testarea unor noi nave de luptă şi submarine electrice între care fregate, corvete, deminatoare şi submarine fabricate de United Shipbuilding Corporation din Saint Petersburg, precum şi mici nave de rachete, vase hidrografice de cercetare oceanică şi vase construite pentru Ministerul Apărării de către alte şantiere navale”, a explicat amiralul Nikolai Yevmenov.

Potrivit, Districtului militar vestic, Flota Baltică a efectuat peste 1.500 de exerciţii de instruire în 2019.

Reînnoirea armamentului flotei şi a navelor de lupte va continua pe parcursul anului 2020. Flota baltică urmează să participe la manevre internaţionale şi instrucţii şi va avea trei mari ieşiri la Marea Mediterană, respectiv Oceanele Atlantic şi Indian.

Principala sarcină în sezonul de instruire de vară este instrucţia coeziunii unităţilor de luptă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite