VIDEO Putin a intrat în campanie. Preşedintele rus face gesturi de bunăvoinţă atent orchestrate în perspectiva alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a înconjurat de jurnalişti favorabili lui şi a făcut o deplasare de 1.200 de kilometri pentru a-şi arăta bunăvoinţa faţă de o femeie care trăieşte în sărăcie. Acţiunea, atent pregătită, are loc cu mai puţin de un an până la alegerile prezidenţiale.

Vladimir Putin a intrat în pre-campanie, încercând să-şi proiecteze imaginea unui lider grijuliu, în contextul în care sărăcia creşte şi economia încetineşte în Rusia, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un gest de bunăvoinţă atent pus în scenă cu mai puţin de un an până la alegerile prezidenţiale din Rusia, Putin s-a deplasat tocmai până în Ijevsk, în Republica Udmurtia, pentru a vizita o femeie a cărei casă se dărâmă şi a ordona mutarea sa imediată.

Femeia vizitată de Putin, Anastasia Votinţeva, s-a plâns într-o sesiune televizată de întrebări şi răspunsuri cu liderul de la Krmelin că este nevoită să locuiască în condiţii insalubre, într-o casă din lemn improvizată şi şubredă. Ea a spus că se teme că tavanul s-ar putea prăbuşi într-o zi peste copiii săi. La acel moment, Putin a promis în direct că o va vizita personal şi o va ajuta să îşi rezolve problema.

El s-a ţinut de promisiune marţi, vizitând-o pe femeie şi pe vecinii acesteia din clădirea şubredă. Vizita sa a fost pregătită astfel încât să coincidă cu aniversarea de 27 de ani a femeii.

„Nu am venit cu mâna goală aici“, i-a spus Putin femeii.

„Am şi un cadou. Simplu, dar bun. Este vorba de o excursie la Soci“, a adăugat el, în aplauzele vecinilor femeii.

„Dvs. sunteţi cel mai bun cadou“, i-a răspus femeia, cu lacrimi în ochi.

Anastasia Votinţeva, care locuieşte în apartamentul său mic cu cei trei copii ai săi şi cu sora sa, a spus că ar fi urmat să primească o nouă locuinţă abia în 2029.

„Să fie mutaţi până la sfârşitul anului“, i-a transmis Putin guvernatorului regional în funcţie, Aleksandr Brecealov, conform unor afirmaţii reluate în programele de ştiri.

Vladimir Putin (64 de ani) nu a anunţat încă dacă va candida pentru al patrulea mandat de preşedinte al Rusiei, dar toată lumea se aşteaptă să o facă. El şi-a afişat în ultimul timp dorinţa de a aborda tot mai numeroasele nedreptăţi şi revendicări sociale din Rusia, o ţară cu 144 de milioane de locuitori.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite