VIDEO Propaganda rusă arată ce făcea Putin în timp ce Pompeo îl aştepta la Soci: a dat mâna cu oficiali militari şi a inspectat racheta hipersonică Kinjal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele rus Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Preşedintele rus Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

După divulgarea informaţiei că Vladimir Putin a întârziat trei ore la întâlnirea cu Mike Pompeo, instrumentele mediatice aflate la dispoziţia Kremlinului au arătat ce treburi anume l-au reţinut pe preşedintele rus. Mai exact, Putin a inspectat un avion de recunoaştere MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinjal.

În ziua în care l-a primit la Soci pe secretarul de stat american, preşedintele rus s-a deplasat inţial în regiunea Astrahan, unde a vizitat o expoziţie a materialului aeronautic de la Centrul de stat pentru teste Cikalov.

Potrivit Sputnik News, un organ de propagandă al statului rus, Putin a inspectat un avion de recunoaştere MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinjal.

Presa rusă descrie Kinjal drept o armă capabilă să distrugă navele militare ale inamicilor. Acest sistem ar fi operaţional din decembrie 2017.

În cursul vizitei în Astrahan, Putin ar mai fi examinat şi alte tipuri de aparate de zbor, între care avioanele de vânătoare Su-35 şi Su-30SM şi un avion de recunoaştere MiG-29K.

Anterior, Moskovskii Komsomoleţ a relatat că Putin a întârziat din nou la o întâlnire cu un oficial străin.

Trimis la Soci să găsească un teren de apropiere în mai multe dosare, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a avut trei ore de discuţii aprinse cu omologul său Serghei Lavrov, după care a aşteptat alte ore pentru a se vedea cu Putin în această staţiune de la Marea Neagră.

Totuşi, partea americană nu ar trebui să rămână supărată, pentru că Trump a anulat deja două întâlniri programate cu Putin, notează Moskovskii Komsomoleţ în pagina electronică.

Începând cu Venezuela şi până la tratatul dezarmării, lista dezacordurilor rămâne foarte lungă între cele două puteri rivale, relevă AFP.

Kremlinul nu a evocat vreun acord concret în cadrul vizitei lui Pompeo. Potrivit lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, a fost vorba de o vizită de rutină.

Aceasta este prima întâlnire la nivel înalt între Washington şi Moscova de la încheierea anchetei ruse, în care procurorul special Robert Mueller a ajuns la concluzia că ruşii s-au implicat în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite