VIDEO Primele imagini cu echipajul capsulei Soyuz MS-10 după accident

VIDEO Primele imagini cu echipajul capsulei Soyuz MS-10 după accident

Cosmonautul american Nick Haque şi şeful Roskosmos, Dmitri Rogozin

Holdingul spaţia rus Roskosmos a dat publicităţii primele imagini cu cei doi membri ai echipajului rachetei Soyuz MS-10 care a aterizat în Kazahstan după ce motorul s-a oprit la două minute de la lansare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Holdingul spaţial rus Roskosmos a dat publicităţii primele imagini cu cei doi membri ai echipajului rachetei Soyuz MS-10 care a aterizat în Kazahstan după ce motorul s-a oprit la două minute de la lansare.
 
"Cosmonautul rus Aleksei Ovcinin şi astronautul american Nick Hague sunt în prezent în Jezkazgan, Kazahstan, unde au fost supuşi unui examen medical. Directorul general al Roskosmos, Dmitri Rogozin, a decis să aducă echipajul înapoi la cosmodromul Baikonur ", a scris Roskosmos pe Twitter, precizând că cei doi cosmonauţi se simt bine. 
 
Şeful agenţiei spaţiale americane Jim Bridenstine anunţase anterior pe Twitter că echipajul Soyuz va fi transportat de la Baikonur la Centrul de formare al cosmonauţilor situat în Oraşul Stelelor din Regiunea Moscova.
 
Programul de zbor al rachetelor Soyuz MS a fost suspendat după accident. Kazahstanul şi Rusia vor crea o comisie de investigaţie guvernamentală comună, a anunţat preşedintele Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din Kazahstan, Vladimir Bekker.
 
Vehiculul de lansare Soyuz-FG a decolat joi, la 11:40 ora Moscovei, de pe rampa de lansare No. 1 de la Baikonur spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS ). Cosmonautul rus Aleksei Ovcinin şi astronautul american Nick Hague se aflau la bordul capulei Soyuz MS-10.
 
Motorul rachetei Soyuz-FG s-a oprit la două minute după decolare, iar capsula a aterizat nu departe de oraşul kazah Jezkazgan. Acesta este primul accident al lansatorului Soyuz-FG în ultimii 35 de ani.
 
Potrivit presei ruse, citând surse apropiate cazului, accidentul ar fi putut fi cauzat de o montare proastă a procesorului de acceleraţie.
 
Serviciile de salvare au fost la locul de muncă din prima secundă a accidentului. Sistemul de salvare de urgenţă Soyuz-MS a funcţionat normal. Medicii prezenţi la locul de aterizare a Soyuz MS-10 au anunţat că echipajul nu a fost rănit în timpul accidentului.

Rusia a deschis o anchetă penală vizând să stabilească motivele eşecului de joi al lansării unei rachete Soiuz care urma să conducă pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) doi astronauţi, a anunţat Comitetul rus de anchetă, relatează AFP.

Ancheta a fost deschisă cu obiectivul de a stabili dacă au existat încălcări ale regulilor de securitate în urma acestui eşec, după ce rusul Aleksei Ovşcinin şi americanul Nick Hague s-au catapultat de la bordul capsulei şi au aterizat în stepele din Kazahstan.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările