VIDEO Cum se obţine bereta purpurie a Speţnaz, temutele forţe speciale ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru majoritatea oamenilor, parcurgerea distanţei de 11 kilometri în ţinută completă de luptă ar fi o misiune imposibilă. Chiar şi unii militari căliţi ar avea dificutăţi în parcurge-o până la capăt.

Pentru cei care vor să facă parte din Speţnaz, temutele forţe speciale ruseşti, nu este vorba decât de una dintre numeroasele etape care trebuie trecute cu succes.
De asemenea, ei trebuie să tragă cu precizie, să escaladeze o clădire, să se descurce într-o cursă cu obstacole şi, după marşul de 11 kilometri, să aibă arma operaţională şi capacitatea de a lupta, relatează Russia Today.

Bereta purpurie a Speţnazului nu o obţii pur şi simplu, ci „se cucereşte“, recunoaşte un tânăr care vrea să o poarte. Însă cucerirea ei necesită cunoştinţe şi abilităţi fizice şi psihice extraordinare testate printr-o serie de exerciţii foarte dificile.

Bărbatul care vrea să obţină bereta purpurie „trebuie să fie disciplinat şi să dea dovadă de o atitudine impecabilă. În plus, trebuie să aibă o memorie bună şi să fie capabil să gândească rapid într-o situaţie instabilă“, afirmă colonelul Igor Medvedev.



12 focuri de arma în 14 secunde

În primul rând, el trebuie să fie capabil să tragă 12 focuri în 14 secunde într-o poziţie clar stabilită. Mai exact, fiecare candidat are trei ţinte în faţă pe care trebuie să le nimerească de două ori, după care să schimbe încărcătorul şi să reia acţiunea. El trebuie să atingă „zona Alfa“, situată în jurul pieptului. Acest exerciţiu permite doar două ratări. „ Este un exerciţiu dificil. Dacă te opreşti o secundă, nu reuşeşti“, spune Serghei, un sergent de 22 de ani. După acest exerciţiu, urmează escaladarea unei clădiri şi parcurgerea unei curse cu obstacole, de regulă minate.

Marş de 11 kilometri

Cea mai dificilă probă este parcurgerea unui marş forţat pe o distanţă de 11 kilometri. Marşul are loc în condiţii specifice unei misiuni, iar candidaţii la bereta purpurie trebuie să alerge, să lupte, să se târască prin noroi, să rămână concentraţi şi să respecte ordinele primite.

„Primul punct de ruptură intervine după 200-300 de metri de marş. Unii înţeleg că este dificil şi încep să se menajeze. Aceştia sunt eliminaţi imediat“, explică Igor Medvedev.„Al doilea punct de ruptură intervine la jumătatea distanţei, când soldatul este obişnuit deja, dar înţelege în acelaşi timp că mai e mult până la capăt. Unii cred că vor eşua şi abandonează“, continuă colonelul rus. „Al treilea punct de ruptură este aproape de final, când mai rămân 500 de metri, chiar 300. Unii nu mai au deloc forţă şi abandonează pierzându-şi cunoştinţa“, dezvăluie el.

La sfârşitul marşului, lupta de 12 minute

La finalul marşului forţat, candidatul trebuie să demonstreze că şi-a menţinut arma funcţională şi că este capabil să reziste unei lupte. În mod normal, o luptă ar trebui să dureze 12 minute. De regulă, dacă un candidat la bereta purpurie nu reuşeşte să îşi atingă adversarul în primele secunde, atunci nu o merită.
„Unii ne acuză că îi masacrăm. Nu îi masacrăm, ci pur şi simplu verificăm dacă persoana este capabilă să rămână concentrată în situaţii extreme. Cineva care a trecut un astfel de exerciţiu devine o altă persoană. Nu i se schimbă doar corpul, ci şi spiritul“, subliniază colonelul Igor Medvedev.
 

image
Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite