VIDEO Inundații în Rusia soldate cu sute de victime. Guvernatorul celei mai afectate zone: „Ce putem face?”

VIDEO Inundații în Rusia soldate cu sute de victime. Guvernatorul celei mai afectate zone: „Ce putem face?”

Peste 35.000 de oameni au rămas fără adăpost în urma inundațiilor FOTO: BBC

Inundațiile masive și alunecările de teren din regiunea rusească Krasnodar, din apropierea Mării Negre, au luat cu ele viețile a peste 170 de persoane, autoritățile locale fiind acuzate de incompetență în gestionarea situației de criză, mai ales după ce guvernatorul regiunii s-a întrebat retoric: „Ce putem face?”.

Revărsările apelor din zona Krasnodar a Rusiei au început pe 7 iulie, cataclismul natural soldându-se cu moartea a peste 170 de oameni și cu rănirea altor 500, potrivit primelor statistici înainte de autorități, informează Russia Today.  Oficialii din Krimsk, cel mai afectat de inundații, estimează că numărul victimelor va crește.

Cele mai recente rapoarte indică aproximativ 35.000 de oameni rămași fără adăpostul, după ce peste 5.000 de gospodării au fost avariate de revărsarea apelor în orașele Krimsk, Novorosiisk și Ghelendjik.

Potrivit Russia Today, pentru prima oară în ultimele luni în care protestele anti-guvernamentale au fost principalul centru de interes al presei, acestea au fost lăsate la o parte pentru dezastrul natural produs în regiunea rusească situată în apropierea Mării Negre.

Numărul mare de morți și de răniți, pagubele materiale cauzate de inundații și, mai ales, modul de gestionare a situației de criză au atras numeroase critici autorităților din regiunea Krasnodar.

„De ce atâţia morţi?" titrează cotidianul pro-guvernamental Komsomolskaia Pravda, în timp ce Moskovski Komsomoleţ conchide: „Catastrofa de la Krimsk ar fi putut fi prevăzută şi evitată".

„Nu serveşte la nimic să aşteptăm ajutor din partea puterii, cu atât mai puţin în primele ore de după catastrofele naturale", continuă publicația Moskovski Komsomoleţ.

Declarația guvernatorului regiunii Krasnodar, Aleksandr Tkacev, a eșuat în încercarea de a liniști populația și de a „închide gura presei”. Tkacev a descris inundaţiile drept „o surpriză enormă". „Este o catastrofă echivalentă cu un cutremur de pământ... Ce putem face? Omul nu poate face nimic în această situaţie, nu are nici o posibilitate", adaugă acesta, într-un interviu pentru ediţia de luni a Izvestia.


FOTO: Russia Today

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: