VIDEO Drona de luptă rusească „Vânătorul“ şi avionul de ultimă generaţie SU-57, spaima sistemelor antiaeriene inamice INFOGRAFIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul rus al Apărării a dat publicităţii un video cu primul zbor al dronei Ohotnik (Vânătorul) alături de un avion de luptă de ultimă generaţie, Sukhoi Su-57.

Cea mai nouă dronă de atac rusă, Ohotnik ("Vânătorul"), a făcut primul zbor alături de avion de luptă Sukhoi Su-57 de generaţie a cincea, relatează Ministerul Apărării din Rusia.

Potrivit serviciului de presă ministerului, zborul a avut loc în regim automat şi a durat mai mult de jumătate de oră. Drona extinde câmpul operaţional al avionului de luptă şi îi permite să lovească inamicul fără a intra în zona de apărare aeriană a acesteia.

Dezvoltată de companiile Sukhoi şi MIG , Ohotnik este de aşteptat să devină prima dronă mare din cadrul  forţelor armate ruse. Este realizată din materiale speciale care o fac practic invizibilă pentru radar. Ohotnik este echipată cu un motor turboreactor din seria AL-31 şi dispozitive de recunoaştere electronice şi radiotehnice. Greutatea maximă la decolare este de 20 de tone.

Primul zbor al noii drone a avut loc pe 3 august şi a durat mai mult de 20 de minute. Aparatul de zbor fără pilot a decolat controlată mai întâi de un operator apoi a survolat aerodromul de mai multe ori la o altitudine de aproximativ 600 de metri înainte de a ateriza cu succes.

Noua dronă de luptă rusescă Ohotnik, dezvoltată de Sukhoi şi MiG va avea mai multe misiuni de îndeplinit, între care şi acccea de a păcăli apărarea antiaeriană inamică.

Imagine indisponibilă

Acţionând împreună cu avionul de luptătorul Su-57 de generaţia a cincea, „Vânătorul“ va avea ca misiune să treacă de apărarea antiaeriană a inamicului, spun specialiştii militari, citaţi de presa rusă. „Ohotnik va zbura cu avionul de vânătoare Su-57. Cu alte cuvinte, una dintre misiunile dronei va fi aceea să păcălească apărarea aeriană şi ca apoi avionul de luptă cu pilot să intre fără probleme ", a spus sursa.

Potrivit specialiştilor, în perspectivă, fiecare avion  Su-57 ar trebui să zboare împreună cu mai multe drone. "Echipajul Su-57 va putea teleghida drona Ohotnik pentru a permite ambelor aeronave să zboare sincron", a spus sursa.

Anterior, pe reţelele de socializare au apărut fotografii ale unui drone construit după conceptul de „aripa zburătoare”, cu un fuselaj redus. Utilizatorii spun că acestea sunt imagini noi cu drona rusă „Ohotnik”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite