VIDEO Armata rusă scoate la pensie lansatoarele de rachete Smerci şi Grad şi le înlocuieşte cu unele mai performante, Tornado

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata rusă a primit primul lot de lansatoare de rachete Tornado-S, care au fost testate până în prezent, a anunţat producătorul rus de armament Tecimaş.

Primul lot al noilor lansatoare de rachete Tornado-S (LRM) a fost pus în serviciu în Armata rusă în acest an, a declarat pentru Sputnik, directorul adjunct al grupului rusesc Tecimaş.Acestea vor înlocui sistemele sistemele Smerci şi Grad. 

Până în 2020, sistemele Tornado-S şi Tornado-G vor forma baza brigăzilor de artilerie ale armatei ruse. Acestea sunt menite să înlocuiască sistemele Smerci şi Grad, care, la rândul lor sunt urmaşele celebrului BM-13, poreclit Katiuşa, primul LRM sovietic, care şi-a dovedit eficacitatea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Tornado-S şi Tornado-G sunt puţin diferite faţă de predecesoarele lor, fiind mult mai eficiente în ceea ce priveşte performanţa operaţională. Ambele lansatoare de rachete dispun de un nou echipament de control şi de comunicare la bord, un sistem automat de control al incendiilor şi sisteme de navigaţie GLONASS. Vehiculele sunt dotate cu rachete noi.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite