VIDEO Armata rusă a băgat spaima în turişti: un aeroglisor militar de 550 de tone a ajuns pe o plajă populată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii de pe o plajă din Rusia au avut o surpriză şocantă, în momentul când pe plajă a apărut un aeroglisor militar uriaş, de 550 de tone. Oamenii s-au uitat în timp ce nava militară rusească venea spre plajă.

Sute de turişti care făceau plajă în apropiere de portul Kaliningrad au fost uimiţi să vadă, pe 20 august, nava militară din clasa Zubr apropiindu-se de mal. Incidentul a fost postat de cei care stăteau la plajă.

Navele din clasa Zubr (Bizonul) sunt cele mai mari din categoria sa, ajungând la 550 de tone şi putând să transporte 400 de militari, cu tot cu tancuri. A fost prima navă rusească ce a fost vândută unei ţări din NATO, aparţinând şi armatei Greciei.

Deşi un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat că nu înţelege ce făceau oamenii pe o plajă aparţinând guvernului rus şi care este folosită pentru manevre militare, numărul de turişti veniţi să se bucure de soare este extraordinar de mare. Ruşii nu au dat mai multe detalii asupra incidentului.

Aeroglisoarele din categoria Zubr aparţin armatei ruse, două sunt şi în armata ucraineană, patru în armata din Grecia, iar chinezii au dat comandă de patru astfel de ambarcaţiuni pentru 315 milioane de dolari, prima fiind livrată anul acesta. Aeroglisoarele sunt capabile să meargă pe apă cu viteză destul de mare, dar cu ajutorul pernelor de aer pot si ajungă şi pe uscat, unde să lase trupe. Principala lor problemă pe uscat este lipsa de manevrabilitate, dar pe apă ajung la 110 kilometri pe oră. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite