VIDEO Abuz şi nebunie: preot rus suspendat după un botez comparat cu un ritual de exorcizare

VIDEO Abuz şi nebunie: preot rus suspendat după un botez comparat cu un ritual de exorcizare

Captură vk.com

Un preot ortodox din Rusia a stârnit furie pe reţelele de socializare, după ce o mamă l-a acuzat că a fost cât pe ce să-i înece copilul în cristelniţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preotul Vasili Neceporenko a fost suspendat pentru un an din funcţie după un botez desprins parcă dintr-un ritual de exorcizare, scrie presa rusă.

Incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la o biserică din orăşelul Gacina, situat la 40 de kilometri de Sankt Petersburg.

Potrivit unor imagini video, preotul poate fi văzut izbind copilul de numai un an în cristelniţă, în timp ce acesta plângea speriat.

Mama copilului a încercat să intervină pentru a-l potoli pe preot. Însă acesta din urmă a refuzat să îi dea înapoi copilul şi o luptă a izbucnit între cei doi. În timpul luptei, eşarfa femeii aproape că a luat foc de la o lumânare.

În urma acestui botez, comparat de presa rusă cu un ritual de exorcizare, copilul s-a ales cu zgârieturi şi vânătăi la gât şi la umeri.

Familia copilului a depus o plângere pe numele preotului, însă acesta nu şi-a recunoscut nicio vină. El susţine că nu s-a întâmplat nimic anormal şi spune despre mama copilului că este „prea sensibilă“.

De fapt, tensiunile dintre cele două părţi au început înainte de botez, preotul reproşându-le mamei şi naşei copilului că nu ştiu rugăciunea „Tatăl nostru“ pe de rost.

Internauţii au luat foc în legătură cu fapta preotului. „Este posedat de diavol“, a scris o persoană, în timp ce altele l-au catalogat drept „nebun“ şi au apreciat actul său drept un „abuz“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: