Uniunea Europeană a adăugat şase companii pe lista sa cu sancţiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a adăugat şase companii pe lista sa cu sancţiuni împotriva Rusiei

Podul dintre Rusia şi Crimeea FOTO Pravda

Şase companii care au participat la construcţia podului dintre Rusia şi Crimeea au fost introduse marţi pe lista cu sancţiuni a Uniunii Europene (UE), potrivit unei decizii apărute în Jurnalul Oficial al UE.

Ştiri pe aceeaşi temă

UE a adăugat şase companii pe lista cu sancţiuni vizând Rusia. Cele şase companii în chestiune au participat la construcţia podului de peste strâmtoarea Kerci dintre Rusia şi Crimeea, notează Sputnik News.

„În cadrul măsurilor de nerecunoaştere a anexării ilegale a Crimeei şi a Sevastopolului, Consiliul UE consideră construcţia podului de peste Kerci drept o atingere la integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei“, se arată în document.

Măsurile împotriva acestor companii presupun îngheţarea tuturor activelor din UE care aparţin acestor structuri, precum şi interdicţii pentru persoane fizice şi juridice de a face afaceri cu ele.

Şase companii sunt menţionate în anexă, şi anume Stroigazmontaj-Most, VAD, şantierul naval Zaliv, Mostotrest, institutul Giprostroimoist, Stroigazmontaj-SGM Group.

Rusia a anexat Crimeea în martie 2014, la câteva luni de la înlăturarea de putere a preşedintelui prorus ucrainean Viktor Ianukovici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările