Urs polar înfometat surprins la 500 de kilometri de habitatul său: „E atât de înfometat, încât abia mai poate să clipească“ VIDEO

Urs polar înfometat surprins la 500 de kilometri de habitatul său: „E atât de înfometat, încât abia mai poate să clipească“ VIDEO

FOTO lenta,ru

Un urs polar înfometat a fost surprins în oraşul industrial Norilsk, după ce ar fi parcurs o distanţă de peste 500 de kilometri, departe de habitatul său natural, în căutarea hranei, relatează publicaţia Norilsk.Bezformata.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Este atât de înfometat încât abia mai poate să clipească, să îşi ţină ochii deschişi şi să meargă. S-a întins la pământ şi s-a odihnit o bună bucată de vreme, după care a traversat strada şi a intrat în zona industrială”, a spus Irina Yarinskaya, fotoreporter la ziarul local Zapolyarnaya Pravda, citată de The SIberian Times.
 
Ursul polar ar fi traversat Peninsula Taimîr şi ar fi ajuns extrem de slăbit în oraşul industrial Norilsk, cel mai nordic oraş din Siberia, şi din lume.
 
Înainte de a ajunge la Norilsk, ursul a fost surprins şi în regiunea Talnakh, iar mai mulţi localnici au filmat insolita apariţie. 
 
 
 
Un eveniment similar a mai fost înregistrat în 1977, însă la acea vreme localnicii au împuşcat animalul care dădea semne de agresivitate.
 
Specialiştii din parcul de floră şi faună „Royev Ruchey” din Krasnoyarsk vor sosi la Norilsk pentru a evalua  starea de sănătate a ursului polar care s-a îndepărtat de habitatul său natural de pe coasta Mării Kara.  Zoologi şi veterinari regionali s-au mai confruntat cu cazuri similare, care devin din ce în ce mai puţin inedite în contextul schimbărilor climatice. Presa locală reaminteşte cum în luna octombrie a anului trecut, specialiştii din parcul "Royev Ruchey" au îngrijit un pui de urs, botezat Ursula, care a fost adus de o furtună puternică până în apropierea satului Dikson.
 
În căutarea hranei, ursii polari obişnuiesc să călătorească, adesea, sute de kilometri, în timp ce viteza medie a animalului este de 40 km pe oră. 
 
Numai după examinarea stării sale, experţii vor putea decide dacă ursul polar va fi îngrijit în captivitate sau dacă va fi eliberat în sălbăticie. În parcul „Royev Ruchey”, alţi patru urşi polari sunt adăpostiţi, inclusiv Ursula, recuperată  din împrejurimile satului Dikson.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările