Un tânăr rus s-a întors în ţară nemulţumit de tratamentul părinţilor adoptivi americani

Un tânăr rus s-a întors în ţară nemulţumit de tratamentul părinţilor adoptivi americani

Tânărul arată jurnaliştilor ruşi paşaportul american.  FOTO: AP

Un adolescent originar din Rusia, adoptat de un cuplu american, s-a întors în ţara natală, susţinând că familia adoptivă nu i-a acordat un tratament potrivit şi că a fost nevoit să trăiască pe străzile din Philadelphia şi să fure pentru a supravieţui, relatează presa cotrolată de guvernul de la Kremlin.

Alexander Absonov, în vârstă de 18 ani, a fost adoptat acum cinci ani, însă a părăsit suburbia oraşului american Philadelphia pentru a se întoarce la bunica lui, în Cheboksary, potrivit televiziunilor ruseşti de stat Rossiya şi Channel 1.

Acuzaţiile tânărului au început să producă tot mai multă agitaţie şi să provoace furie în ţară cu privire la viitorul copiilor ruşi adoptaţi de americani. Kremlinul a amplificat în mod special această furie în ultimele luni pentru a justifica interdicţia controversată aplicată dreptului de adopţie a copiilor ruşi de către cetăţeni americani.

Absonov a susţinut în faţa reporterilor ruşi că mama sa adoptivă era „cicălitoare atunci când venea vorba de lucruri mărunte”. „Transforma orice problemă mică într-una mare”, a adăugat tânărul, relatează agenţia de ştiri Associated Press.

Furam lucruri şi le vindeam pentru a face rost de mâncare”, povestea Absonov despre perioada de trei luni petrecută pe străzi. Adolescentul a adăugat că părinţii adoptivi nu i-au cerut să se întoarcă acasă şi că i-au oferit 500 de dolari pentru a rezerva o cursă înspre Rusia.

Mama adoptivă, identificată drept Jackie Salotti potrivit cotidianului rusesc „Komsomolskaia Pravda“, a fost contactată de jurnalişti şi a fost citată spunând că i-a cerut tânărului să se întoarcă la casa din Philapelphia, însă acesta a refuzat, motivând că vrea să se întoarcă în Rusia unde are rude de care trebuie să se îngrijească.

Autorităţile ruseşti au interzis în decembrie 2012 toate adopţiile copiilor din ţară de către cetăţenii americani, ca răspuns la o nouă lege adoptată de Statele Unite care vizează cazurile de încălcare a drepturilor omului în Rusia, informează AP.

Aproximativ 6.000 de copii au fost adoptaţi de americani în ultimele două decenii, iar mulţi ruşi se opun interdicţiei, criticând-o drept o decizie motivată politic şi care provează copii de şansa de a avea o familie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările