Un spectacol de circ cu maimuţe în uniforme naziste, cerut de Biserica Ortodoxă, anchetat de autorităţile ruse VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un spectacol de circ comandat de Biserica Ortodoxă rusă, în care animalele poartă zvastici şi sunt conduse de artişti în uniforme sovietice, a ajuns subiectul unei anchete a poliţiei şi procurorilor ruşi, relatează Daily Mail.

Spectacolul în care capre poartă steaguri naziste, iar maimuţele uniforme, a fost realizat de circul de stat din oraşul Ijevsk, capitala Republicii Udmurtia şi a fost urmărit de copii în preajma Crăciunului.

Circul şi Biserica rusă au explicat că performanţa prezintă o victorie a sovieticilor împotriva naziştilor, obţinută în ianuarie 1942.

Biserica Ortodoxă Rusă a transmis că spectacolul a fost intenţionat ca „o imagine nu doar a victoriei asupra fascismului, şi de „condamnare la nivel global a idealurilor Germaniei naziste”.

„Trebuie înţeles faptul că o trăsătură specială a artei circului este să distreze, aşa că nu e nimic surprinzător ca prezentarea să aibă un caracter ironic şi chiar grotesc”, mai arată instituţia.

Ambele instituţii se apără spunând că nu au încălcat legea pentru că scopul lor nu a fost unul de propagandă. Legislaţia rusă interzice simbolurile naziste dar permite, graţie unei excepţii introduse de  anul trecut de Vladimir Putin, înfăţişarea lor în termeni negativi.

Oficialii Republicii Udmurtia au transmis: „Natura nefirească şi mizantropică a nazismului nu trebuie sub nicio formă ascunsă. Din aceste motive, legislaţia permite folosirea simbolurilor naziste. De pildă, vedem asta într-o serie minunată de filme sovietice despre Marele Război (Al Doilea)Patriotic”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite