Un cunoscut activist anti-Kremlin din grupul Pussy Riot, în stare gravă la spital. Colegii săi spun că ar fi fost otrăvit

Un cunoscut activist anti-Kremlin din grupul Pussy Riot, în stare gravă la spital. Colegii săi spun că ar fi fost otrăvit

Piotr Verzilov Foto: EPA/EFE

Activistul anti-Kremlin Piotr Verzilov este grav bolnav şi se află în spital, a anunţat trupa protestatară Pussy Riot, cu care acesta a colaborat, sugerând că bărbatul ar fi fost otrăvit.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vârstă de 30 de ani, Verzilov a participat în iulie, în timpul finalei Cupei Mondiale la fotbal la o acţiune de protest la Moscova menită să atragă atenţia asupra problemelor din Rusia legate de libertatea de exprimare. 
 
La acţiune au luat parte, de asemenea, trei membre ale Pussy Riot şi editorul site-ului de ştiri Mediazona, care se concentrează pe încălcările drepturilor omului în Rusia, notează Reuters.
 
„Prietenul, fratele şi tovarăşul nostru Piotr Verzilov se află la terapie intensivă. Viaţa îi este pusă în pericol. Credem că a fost otrăvit“, a anunţat trupa Pussy Riot pe Twitter.
 
Serghei Smirnov, redactor-şef al Mediazona, a fost însă ceva mai precaut. Deşi a confirmat pe reţelele de socializare că Verzilov este în spital, acesta a precizat că nu se ştie care este diagnosticul, astfel că este dificil de înţeles ce anume se întâmplă.
 
Portalul de ştiri Meduza a citat-o pe Veronika Nikulşina, iubita lui Verzilov, afirmând că bărbatul a fost dus de urgenţă la spital marţi, după o noapte în care a început să aibă probleme cu vederea şi dificultăţi de vorbire şi locomotorii. 
 
Verzilov se numără printre activiştii care au executat o pedeapsă de 15 zile de închisoare pentru că au întrerupt finala Cupei Mondiale 2018 din data de 15 iulie. Ei au intrat pe teren îmbrăcaţi în uniforme de poliţie, o acţiune menită să promoveze libertatea de expresie.
 
Trupa Pussy Riot a devenit celebră în 2012, când membrele sale au fost întemniţate pentru că au organizat un protest faţă de Putin într-o catedrală ortodoxă din Moscova. De atunci, trupa a devenit un simbol al acţiunilor de protest faţă de Kremlin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările