Un colonel rus critică deciziile lui Putin: „Nu avem piloţi, avioane. Cu ce trimitem oamenii pe front?” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Colonelul rus în retragere Mihail Hodarionok a criticat deciziile lui Putin şi a recunoscut că forţele ruse nu pot concura în materie de armament cu cele ale Ucrainei.

Comentariul acestuia vine în contextul în care există speculaţii că Putin ar urma să anunţe o mobilizare în masă pentru a trimite mai multe forţe în Ucraina.

„Cu ce trimitem oameni pe front? Cu armele de ieri, când Ucraina are arme NATO?", a declarat acesta.

În plus, el a spus: „Să ne imaginăm că bat tobele, cântă fanfara şi că este anunţată mobilizarea generală.

Cât de repede de la declararea mobilizării putem trimite primul regiment de avioane de luptă? Am reuşi până la Anul Nou?”.

Acesta a precizat că Rusia nu are rezerve, piloţi şi nici avioane, motiv pentru care mobilizarea ar fi de prea puţin ajutor. 

„Dacă în seara asta ordonăm construirea de noi nave militare, când va fi gata prima? În doi ani. Asta e problema cu mobilizarea.

Dacă ne fixăm ca obiectiv să formăm o nouă divizie de tancuri, când va fi gata? Aş spune că în cel puţin 90 de zile şi nu ar fi echipată cu arme moderne pentru că nu avem arme şi echipamente moderne în depozite.

Să trimitem oameni înarmaţi cu armele de ieri la un război de secol XXI într-o luptă împotriva armelor NATO nu ar fi bine". a mai spus colonelul rus în retragere.

Rusia a suferit pierderile mari în Ucraina şi nici măcar mobilizarea generală nu ar fi de ajutor, a afirmat fostul colonel în armata Moscovei, scrie Digi24.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite