VIDEO Cel puţin 41 morţi  şi cinci răniţi după aterizarea de urgenţă a unui avion Aeroflot, cuprins de flăcări în zbor, pe aeroportul moscovit Sheremetyevo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

41 de oameni au murit  duminică seară şi cel puţin cinci sunt răniţi în urma aterizării în flăcări a unui avion al companiei ruse Aeroflot pe aeroportul moscovit Sheremetyevo. Aeronava Suhoi Superjet 100 decolase spre Murmansk, dar a anunţat că are un incendiu la bord şi a revenit la sol. Imaginile arată cum avionul aterizează cu flăcări ieşind din zona cozii. Un membru al echipajului ar fi declarat că avionul a fost lovit de fulger.

UPDATE 00:32 41 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un avion al companiei ruse Aeroflot a luat foc în zbor duminică, la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova

"După cum s-a raportat anterior, la bordul aeronavei se aflau 78 de persoane, inclusiv membrii echipajului. Potrivit datelor actualizate pe care anchetatorii le au până acum, 37 de persoane au supravieţuit ", a declarat Svetlana Petrenko, reprezentantul oficial al Comisiei de Investigaţii, citează RIA Novosti.

UPDATE 21:15 Bilanţul provizoriu este de 13 morţi şi 6 răniţi. La bordul aeronavei se aflau 73 de pasageri şi cinci membri ai echipajului. 

Informaţii neconfirmate oficial vorbesc despre o problema şi cu trenul de aterizare al aeronavei, posibil din cauza defectării sistemelor de la bord în urma izbucnirii incendiului.

avion suhoi superjet 100 ars moscova

UPDATE 20:50: Coada avionului, un Suhoi Superjet 100, dat în folosinţă de doar un an, a ars complet. Echipele de intervenţie lucrează încă pentru a încerca să salveze eventuali supravieţuitori.

Potrivit site-ului Flightradar24, aeronava,  înmatriculată sub numărul RA-89098, a efectuat două cercuri deasupra Moscovei şi a revenit la sol după circa 30 de minute.

sss

UPDATE 20:40 Cel puţin 13 morţi şi cinci răniţi, anunţă agenţiile de presă ruse, potrivit themoscowtimes.com.

La bord erau 78 de oameni.

UPDATE 20:20 Autorităţile ar fi demarat o anchetă în legătură cu încălcarea regulamentelor privind siguranţa zborului care ar fi dus la mai mult de două decese, relatează agenţia Ria Novosti, preluată de Reuters.

 

Potrivit BBC, aeronava ar fi ratat prima încercare de aterizare de urgenţă.

UPDATE 20:10 Cel puţin un om ar fi decedat în urma incidentului, relatează agenţia de ştiri Tass, potrivit Mediafax.

Moscow Times scrie că ar fi vorba de cel puţin 10 răniţi.

Un membru al echipajului ar fi declarat agenţiilor ruse că incendiul ar fi izbucnit după ce aeronava a fost lovită de un fulger.

UPDATE 20:05 Potrivit INTERFAX, citată de Digi24, toţi cei 78 de oameni de la bord ar fi fost evacuaţi.

***

Potrivit AP, preluată de Yahoo News, imagini difuzate de canalul rusesc de ştiri Rossiya 24 arătau o aeronavă de tip Suhoi SSJ-100 aterizând, în timp ce flăcări uriaşe cuprinseseră zona cozii avionului.

La bord s-ar afla 78 de persoane. Aeronava aparţine Aeroflot, operatorul aerian naţional rus.

avion aeroflot flacari moscova 5 mai 2019 foto epa efe

FOTO EPA EFE

Agenţiile de presă ruse, care citează surse neprecizate, transmit că avionul decolase cu destinaţia Murmansk, în nordul Rusiei, dar un incendiu a izbucnit în timp ce se afla în aer şi piloţii au fost nevoiţi să revină pe aeroportul Sheremetyevo.

Suhoi SSJ 100 sau Suhoi Superjet 100 este o aeronavă  folosită pentru zboruri regionale, dezvoltat de Suhoi în anii 2000. Primul zbor al acestui model a avut loc în 2008.

Imagine indisponibilă

Foto Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

Poate transporta între 87 şi 98 de pasageri, pe o distanţă maxima de 3.048 de kilometri. Viteza de croazieră este de 828 de kilometri pe oră.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite