Un analist rus susţine că Ucraina modernă trebuie să dispară, iar Ungaria să se hotărască dacă vrea să anexeze teritorii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video Twitter
Foto: Captură video Twitter

Un analist militar rus a afirmat în cadrul unei emisiuni a televiziunii Russia-1 că prim-ministrul ungar Viktor Orban va trebui să se hotărască „în următoarele luni” dacă vrea să anexeze teritoriile ucrainene ce conţin etnici maghiari.

„Obiectivul nostru este să ne asigurăm că proiectul „anti-Rusia” sub forma Ucrainei moderne dispare pentru totdeauna de pe harta geopolitică a Europei”, a declarat analistul militar Igor Korotcenko, citat de Hotnews. 

„Presupun că pentru un număr de alte state învecinate cu Ucraina, de exemplu Ungaria, afirmarea controlului asupra teritoriilor istorice ale Ungariei şi salvarea celor 150.000 de etnici maghiari din Transcarpatia este probabil de asemenea o alegere politico-militară pe care guvernul lui Viktor Orban va trebui să o facă în următoarele luni”, a mai adăugat el. 

„Spre deosebire de Polonia care pur şi simplu vrea să devoreze o întreagă bucată din vestul Ucrainei, aş spune că în această privinţă Ungaria se comportă onorabil, cu precizie şi responsabilitate”, a mai spus Korotcenko, referindu-se la teoria promovată de Kremlin, conform căreia Polonia ar vrea să anexeze o partea de vest a Ucrainei. 

Directorul Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei, Serghei Narîşkin, acuza la sfârşitul lui aprilie că Polonia complotează cu SUA pentru a împărţi Ucraina. 

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat, la începutul lunii iunie, că Polonia anexează deja vestul Ucrainei. 

„De asemenea, aşa-zişii parteneri occidentali ai regimului de la Kiev nu se opun să profite de situaţia actuală pentru propriile lor interese egoiste şi au planuri speciale pentru pământurile ucrainene (...) Aparent, Polonia trece deja la acţiuni de confiscare a teritoriilor ucrainene din vest”, a spus Patruşev la acel moment. 

Declaraţiile realizate de Korotcenko la Russia-1 vin în contextul în care în urmă cu două zile Dmitri Medvedev, fostul preşedinte al Rusiei, a publicat o hartă a Ucrainei divizată între mai multe ţări, printre care se numără şi România. 

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse a afirmat că harta ar fi fost creată de „analişti occidentali”, fără a-i nominaliza.  

Ministerul Afacerilor Externe a catalogat drept „fantezism şi propagandă” harta publicată de fostul preşedinte rus. 

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite