Un adept al Martorilor lui Iehova, condamnat la închisoare de un tribunal din Siberia. Organizaţia este considerată teroristă în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuri Saveliev FOTO rferl.org
Iuri Saveliev FOTO rferl.org

Iuri Saveliev, un adept al organizaţiei religioase Martorii lui Iehova, a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru activităţi extremiste, transmite Reuters.

Iuri Saveliev, în vârstă de 66 de ani, a fost condamnat de o instanţă din Novosibirsk, oraş situat la 2.800 kilometri est de Moscova. Avocatul său, Vitali Svinţov, a anunţat că va contesta decizia.

„A-l condamna pe Iuri, un creştin paşnic în vârstă de 66 de ani, la şase ani de închisoare este evident absurd”, a afirmat Jarrod Lopes, un purtător de cuvânt din SUA al Martorilor lui Iehova.

„Condamnarea sfidează normele internaţionale privind drepturile omului şi acesta este motivul pentru care Uniunea Europeană, Marea Britanie, SUA şi ONU i-au cerut în mod repetat Rusiei să pună capăt persecuţiei sistematice a Martorilor lui Iehova”, a adăugat Lopes.

Procurorii din cazul Saveliev ceruseră o pedeapsă de opt ani de închisoare.

În 2017, Curtea Supremă a Rusiei a declarat organizaţia Martorii lui Iehova ca fiin „teroristă” şi a ordonat desfiinţarea sa. Această decizie a fost urmată de o represiune soldată cu zeci de condamnări şi sute de puneri sub acuzare.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite