Tragedia aviatică de la Moscova. O cutie neagră a avionului, grav avariată de incendiu

Tragedia aviatică de la Moscova. O cutie neagră a avionului, grav avariată de incendiu

Înregistratorul de date de zbor al avionului care duminică a aterizat forţat la Moscova a fost grav avariat, au anunţat autorităţile ruse, care analizează mai multe ipoteze în legătură cu dezastrul aviatic, inclusiv posibilitatea ca incendiul de la bord să fi fost provocat de un fulger. Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a dispus crearea unei comisii de stat pentru cercetarea circumstanţelor producerii incidentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul Interstatal de Aviaţie de la Moscova a comunicat că "înregistratorul de zbor a fost expus la temperaturi ridicate şi a fost grav avariat", informează agenţia de ştiri Tass.
 
Pe de altă parte, starea înregistratorului de voce este una satisfăcătoare.
 
Potrivit instituţiei aviatice, datele din cele două cutii negre au fost copiate şi urmează să fie analizate.
 
Un raport preliminar privind dezastrul aviatic urmează să fie publicat în 30 de zile, a comunicat Comitetul Interstatal de Aviaţie.
 
 
Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a dispus crearea unei comisii de stat pentru cercetarea circumstanţelor producerii incidentului în care a fost implicat un avion de pasageri Sukhoi Superjet-100 pe aeroportul Şeremetievo, a anunţat secretarul de presă al şefului Gvernului rus, Oleg Osipov. 
 
Potrivit afirmaţiilor sale, ministrul rus al transporturilor, Evgheni Dietrich, l-a informat prin telefon în legătură cu situaţia de la faţa locului. 
 
„Dmitri Medvedev a dispus crearea unei comisii de stat pentru cercetarea circumstanţelor incidentului. De asemenea, premierul rus i-a cerut ministrului rus al sănătăţii, Veronika Skvorţovaia, să acorde tot ajutorul necesar victimelor” – a subliniat Osipov
 
 Duminică, un avion de pasageri Sukhoi Superjet 100 a aterizat forţat la Moscova în urma izbucnirii unui incendiu la bord. incidentul aviatic soldându-se cu decesul a 41 de persoane.
 
Cele mai probabile ipoteze ar fi că dezastrul aviatic a fost cauzat de pregătirea insuficientă a piloţilor, o eroare tehnică ori condiţii meteo nefavorabile.
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările