Traducătoare sau momeală? Cine este Daria Boiarskaia, dansatoarea de salsa adusă de Putin la o întâlnire cu Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daria Boiarskaia, în dreapta lui Vladimir Putin la reuniunea cu Donald Trump în marja summitului G20 de la Osaka FOTO EPA-EFE
Daria Boiarskaia, în dreapta lui Vladimir Putin la reuniunea cu Donald Trump în marja summitului G20 de la Osaka FOTO EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimir Putin a venit însoţit de o brunetă atrăgătoare la o întâlnire cu fostul său omolog american Donald Trump cu intenţia a distrage atenţia acestuia din urmă, scrie ex-purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Stephanie Grisham în cartea sa „I’ll Take Your Questions Now”, ce urmează să fie publicată în curând.

„La începutul reuniunii, Fiona Hill (consilieră în probleme ruse, n. red.) s-a aplecat şi m-a întrebat dacă am remarcat-o pe traducătoarea lui Putin, care era o brunetă foarte frumoasă cu părul lung şi cu o siluetă magnifică”, dezvăluie Grisham, care a lucrat la Casa Albă în mandatul lui Trump fie ca şefă de cabinet pentru prima-doamnă, fie ca purtătoare de cuvânt pentru preşedinte.

„Mi-a spus că suspectează că femeia respectivă a fost aleasă de Putin cu gândul de a-l distrage pe preşedintele nostru”, continuă fosta purtătoare de cuvânt a celui de-al 45-lea preşedinte american.

Stephanie Grisham face referire la întâlnirea avută de Trump cu Putin în marja summitului G20 desfăşurat pe 28-29 iunie 2019 la Osaka, Japonia.

Putin si Trump la Osaka FOTO EPA-EFE

Vladimir Putin şi Donald Trump adresându-se jurnaliştilor în cadrul întrevederii de la Osaka FOTO EPA-EFE

Femeia în cauză se numeşte Daria Boiarskaia. Ministerul rus de Externe o prezintă drept specialistă în lingvistică, absolventă a Şcolii de interpretare şi traducere din Sankt Petersburg.

Potrivit unor surse de presă, Daria Boiarskaia are 36 de ani şi este o dansatoare amatoare, fiind pasionată de salsa şi bachata. Ea mai are o pasiune, şi anume să facă şedinţe foto glamour.

Daria Boiarskaia FOTO Instagram

Daria Boiarskaia FOTO Instagram

Se pare că Vladimir Putin o preferă ca „interpretă” atunci când se întâlneşte cu lideri americani, luând-o cu el la întrevederea avută cu fostul preşedinte Barack Obama în marja summitului G20 desfăşurat pe 4-5 septembrie la Hangzhou, China, dar şi la o discuţie purtată pe 23 octombrie 2018 la Moscova cu fostul consilier pentru securitate naţională John Bolton.

Kremlinul a reacţionat imediat la afirmaţiile lui Stephanie Grisham, negând, aşa cum îi este specific, că Daria Boiarskaia ar fi fost aleasă ca armă de seducţie pentru Trump.

„Interpreţii sunt furnizaţi de Ministerul rus de Externe la cererea administraţiei prezidenţiale. Putin nu este implicat în acest proces”, a susţinut Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Potrivit lui Grisham, Putin a încercat să aplice o serie de tactici pentru a-l „domina” pe Trump, cum ar fi tuşitul des. Fiona Hill îl suspecta pe preşedintele rus că încerca astfel să declanşeze tendinţele fobice ale lui Trump faţă de microbi.

Stephanie Grisham, în vârstă de 45 de ani, a lucrat ca purtătoare de cuvânt la Casa Albă între 1 iulie 2019 şi 7 aprilie 2020. A activat apoi timp de nouă luni în postul de şefă de cabinet a primei-doamne.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite