„Trădătorii de ţară“, avertizaţi la postul de stat al Rusiei să nu se mute în Anglia

„Trădătorii de ţară“, avertizaţi la postul de stat al Rusiei să nu se mute în Anglia

Jurnalistul rus Kirill Kleimenov FOTO Daily Mail

Televiziunea de stat din Rusia a avertizat „trădătorii“ şi criticii Kremlinului să nu se stabilească în Anglia din cauza riscului de a muri în condiţii misterioase, scrie The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu alegeţi Anglia ca să locuiţi acolo. Oricare ar fi motivele, dacă sunteţi un trădător profesionist de ţară sau doar vă detestaţi ţara în timpul liber, repet, nu contează, nu vă mutaţi în Anglia“, a spus prezentatorul Kirill Kleimenov în timpul unui program de ştiri de pe Canalul 1, televiziunea de stat a Rusiei.

„Ceva nu este în regulă acolo. Poate e clima. Dar în ultimii ani au avut loc atâtea incidente ciudate cu rezultate grave. Oamenii sunt spânzuraţi, otrăviţi, mor în accidente cu elicopterul şi cad de la geam în cantităţi industrial“, a adăugat jurnalistul rus.

Avertizarea vine după ce fostul agent dublu Sergei Skripal şi fiica sa, Iulia, au fost otrăviţi cu o neurotoxină în Salisbury, ei fiind spitalizaţi în stare critică. Moscova a catalogat speculaţiile conform cărora ei au fost ţinta Kremlinului drept „o campanie antirusească“.

Un număr semnificativ de critici ai Kremlinului şi-au găsit sfârşitul în circumstanţe misterioase în ultimii ani. Printre aceste cazuri este şi cel al lui Boris Berezovski, un oligarh care a devenit apoi un critic al guvernului şi a fost găsit spânzurat în propria casă în Berkshire, în martie 2013. De asemenea, Aleksandr Litvinenko, un fost ofiţer al serviciilor secrete ruse, a murit în 2006 după ce a fost otrăvit cu polonium într-un hotel.

Vladimir Putin a negat implicarea Kremlinului în aceste cazuri.

citeste totul despre: