Topul celor mai bogate familii din Rusia

Topul celor mai bogate familii din Rusia

Kiril Şamalov, gineele lui Vladimir Putin

Pe primul loc al clasamentului revistei Forbes care include cele mai bogate familii din Rusia se află familia Guţeriev. Averea sa este evaluată la aproape 6 miliarde de dolari. Familia ginerelui lui Putin, Kiril Şamalov, se află pe locul şapte, cu 1,5 miliarde de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe locul doi se află familia Rotenberg, cu aproape 5 miliarde de dolari. Arkadi Rotenberg este considerat un prieten apropiat al lui Vladimir Putin. Statele Unite l-au trecut pe lista de sancţiuni, inclusiv pentru construirea podului peste Strâmtoarea Kerci, care uneşte Rusia şi peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014.
 
Pe locul trei este familia Gaponţev, proprietara companiei IPG Photonics, cu 3 miliarde de dolari.
 
Pe locul şapte se află familia Şamalov. Averea acesteia este estimată la aproape 1,5 miliarde de dolari. Mass-media a scris că tânărul Kiril Şamalov este ginerele preşedintelui rus Vladimir Putin. În aprilie 2018, Kiril Şamalov, membru al consiliului de administraţie al companiei „Sibur”, a fost trecut pe lista de sancţiuni a SUA. Ministerul de Finanţe al SUA a remarcat atunci că averea acestui om de afaceri a crescut brusc după ce el s-a căsătorit cu Katerina Tihonova, în 2013. Agenţia Reuters a numit-o drept fiică a lui Putin, scrie europa liberă.
 
Nikolai Şamalov, tatăl lui Kiril, deţine mai mult de 10% din acţiunile băncii „Rusia”. În 2014, banca a fost sancţionată pentru activitatea sa în Crimeea anexată de Rusia. Nikolai Şamalov, numit şi prietenul lui Putin, a fost de asemenea inclus pe lista de sancţiuni în calitate de cofondator al cooperativei „Ozero” („Lacul”).
 
Printre zece cele mai bogate familii din Rusia figurează şi fraţii Magomedov, aflaţi, în prezent, în detenţie preventivă. Ziavudin Magomedov, preşedintele consiliului de administraţie al grupului „Suma”, şi Magomed Magomedov, directorul general al companiei „Cardo Alliance”, sunt acuzaţi de delapidarea fondurilor publice.
 
Ratingul „Forbes” include doar cele 10 cele mai bogate familii din Rusia. Limita de jos a ratingului este de 1,05 miliarde de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările