Suspecţii din cazul Skripal ar putea deveni nume de mărci pentru produse chimice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruslan Boşirov şi Aleksander Petrov
Ruslan Boşirov şi Aleksander Petrov

O companie rusă de publicitate a decis să profite de povestea otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, propunând ca numelor persoanelor suspectate de Londra că ar fi implicate în acest atac cu noviciok să fie dat unor produse.

Societatea Zolotoi a depus o cerere de înregistrare a mărcii Petroff & Boşiroff, numele celor doi suspecţi identificaţi de Londra ca fiind implicaţi în otrăvirea fostului agent GRU Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în luna martie în orăşelul britanic Salisbury.

Potrivit agenţiei de ştiri Moskva, citând serviciul de presă al companiei, firma intenţionează să predea drepturile de marcă direct lui Aleksander Petrov şi Ruslan Boşirov.

Presa rusă scrie că denumirea ar putea fi utilizată pentru a vinde produse chimice, parfumuri, haine şi accesorii.

Eticheta Petroff & Boşiroff poate fi aplicată şi unei agenţii de turism sau unei companii de securitate dar şi unei sali de gimnastică sau unui bar.

Nici Aleksander Petrov, nici Ruslan Boşirov nu au comentat aceste informaţii pentru moment şi nici unul dintre aceştia nu a confirmat că negociază cu marca Zolotoi, care a venit cu propunerea.

Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a declarat că “adevărata identitate” a unuia dintre cei doi suspecţi în cazul atacului neurotoxic din Salisbury a fost dezvăluită, confirmând relatările presei, potrivit cărora este vorba despre un colonel rus, relatează Reuters.

“Adevărata identitate a unuia dintre suspecţii din Salisbury s-a dovedit a fi un colonel rus. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care lucreză la acest caz”, a declarat Williamson. La începutul lunii septembrie, procurorii britanici au acuzat doi cetăţeni ruşi, Aleksander Petrov şi Ruslan Boşirov, de atacul neurotoxic comis în luna martie în oraşul Salisbury, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia.

 Adevăratul nume al lui Boşirov este Anatoli Vladimirovici Cepiga, susţin două surse din domeniul securităţii în Europa, familiare cu ancheta în cazul Skripal. Bellingcat , un site de jurnalism de investigaţie britanic, a publicat ceea ce prezintă drept adevărata identitate a unuia dintre agenţii ruşi de informaţii suspectaţi de orăvirile cu agent neurotoxic la Salisbury. 

Bellingcat susţine că bărbatul prezentat drept Ruslan Boşirov este de fapt colonelul Anatoli Cepiga, ar fi luptat în Cecenia ca militar şi a fost recompensat cu cea mai înaltă distincţie a statului rus – Erou al Federaţiei Ruse, acordată de obicei de către preşedintele rus Vladimir Putin personal.

Se bănuieşte că el a călătorit în Regatul Unit cu un paşaport fals şi sub acoperirea unui pseudonim. Londra susţine că cei doi sunt agenţi sub acoperire ai serviciilor militare ruse de informaţii GRU. Rusia a negat mereu acuzaţiile, iar preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că suspecţii sunt civili. Cei doi au apărut la televiziunea rusă de stat şi au spus că au vizitat, ca turişti, Catedrala din Salisbury. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite