Staţiile de război electronic din Crimeea, activate înainte de summitul Putin-Biden de la Geneva

Staţiile de război electronic din Crimeea, activate înainte de summitul Putin-Biden de la Geneva

Staţii ruseşti  de război elctronic

Staţiile de război electronic vor fi activate în Crimeea, în special în zona graniţei administrative cu Ucraina, pentru a împiedica eventuale provocări ucrainene în spaţiul aerian rusesc, înaintea întâlnirii la vârf dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden, miercuri la Geneva, a declarat un responsabil militar rus din structurile de forţă din Crimeea pentru agenţia de presă RIA Novosti.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Staţiile de război electronic vor fi activate miercuri în Crimeea pentru a împiedica eventuale provocări din partea Ucrainei. Este cel mai reţinut pas posibil, dar necesar pentru prevenirea incidentelor", a indicat interlocutorul agenţiei ruse de presă, sub rezerva anonimatului.
 
În acest context el a avertizat că "intrarea vreunei drone ucrainene în spaţiul aerian al Crimeii va fi catalogată drept un act de agresiune, prin urmare aparatul va fi distrus", conform agenţiei de presă citate.
 
"Pentru a evita posibilitatea unor astfel de incidente activarea staţiilor de război electronic este în curs de desfăşurare. Vom vedea clar unde se îndreaptă drona şi o vom „anihila“ înainte de a intra în spaţiul nostru aerian sau vom „prelua“ controlul asupra dronei şi o vom întoarce în direcţia de unde a venit", a indicat aceeaşi oficialitate militară.
 
Dmitri Belik, deputat în Duma de Stat (camera inferioară rusă) din partea Crimeii, a declarat anterior că este necesar ca Rusia să prevină posibilitatea oricărei provocări din partea Ucrainei înaintea summitului Putin-Biden, motiv pentru care activarea staţiilor de război electronic la graniţa cu Ucraina în Crimeea este cea mai buna soluţie, notează publicaţia Vzgliad (pro-Kremlin).
 
Şeful statului ucrainean, Volodimir Zelenski, regretă că nu s-a întâlnit cu liderul american, Joe Biden, înainte de întâlnirea pe care acesta din urmă o are programată cu preşedintele rus, Vladimir Putin, scrie Rador.
 
Într-un interviu pentru AFP, Reuters şi Associated Press, Zelenski a amintit că, în timpul unei discuţii telefonice cu Biden, a primit o invitaţie de a vizita Statele Unite la sfârşitul lunii iulie.
 
În acest sens, liderul de la Kiev a subliniat că speră ca, în cadrul întâlnirii cu omologul său american, să discute cu acesta despre obţinerea Planului de Acţiune pentru aderarea la NATO (Membership Action Plan – MAP), despre sprijin economic din partea SUA, precum şi situaţia de securitate din estul Ucrainei.
 
În interviul respectiv, preşedintele ucrainean s-a arătat dezamăgit că nu s-a întâlnit cu Biden înainte de summit-ul cu Putin. "Ar fi fost mai bine să avem această întâlnire înainte de summitul celor doi preşedinţi ,  a subliniat Volodimir Zelenski.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit miercuri la Geneva pentru primul său summit cu omologul său american Joe Biden, o reuniune destinată să aplaneze tensiunile dintre cele două ţări şi să identifice posibile puncte de convergenţă, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.
 
Avionul preşedintelui rus a aterizat pe aeroportul internaţional din Geneva la ora locală 12:27 (10:27 GMT). Vladimir Putin nu a dorit o ceremonie specială de primire din partea autorităţilor locale şi trebuie să se îndrepte imediat spre locul summitului: Vila La Grange, o clădire magnifică din secolul al XVIII-lea, cu o privelişte uluitoare spre lacul Leman.
 
Dar, în pofida acestui cadru încântător, discuţiile, care vor începe la ora locală 13:00 (11:00 GMT), se anunţă a fi dificile şi tensionate, intervenind într-un moment în care relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt la cel mai jos nivel de după încheierea Războiului rece, notează AFP.
 
Cel de-al 46-lea preşedinte american a adoptat în ultimele zile un ton foarte ferm faţă de liderul forte de la Kremlin pentru a marca mai bine contrastul cu perioada de ambiguitate a predecesorului său republican, Donald Trump.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările